Refarandum için son düzlüğe girerken bu gün sizlere yorumsuz  yaşanmış hayat hikâyelerinden gerçek kesitler sunarak bir büyük Türkiye gerçeğini anlatmaya çalışacağım. 

Mekân Salihli'de bir ev, geçtiğimiz haftalarda  bir emekli öğretmen arkadaşımızın  kızının bir  kız arkadaşı   evlerine ziyarete gelir.  Hoş beş ve sohbet arasında sosyal siyaset bilimi açısından çok ilginç bir  gelişmeyi anlatır misafir kız;

Duygu'cuğum biliyorsun geçen yıl evlendim. Eşimle mutlu bir beraberliğimiz var.fakat babam la kayınpederimin yıldızları pek barışmıyordu. Biliyorsun  babam   Kosova kökenli  bir fotoğrafçı  . AKP sempatizanı daha ötesi Tayyip beyi çok seven  biridir . Kayınpederim de  emekli öğretmen iyi bir insan ama CHP li  ve sosyal demokrat olduğu için babamla araları hiç iyi olmadı. Meral Akşener'in meydanlara inişine kadar  böyle sürüp giden aralarındaki soğuk ve resmi ilişki zaman içinde iki tarafında   Meral  hanım ortak ekseninde buluşmasıyla samimi bir  dostluğa dönüştü. Şimdi ikiside Meral hanımın sıkı birer takipçisi oldular ve haftada iki üç kez birbirlerine gidip geliyorlar.  İnanırmısın Duygu'cuğum  bu gelişme en çok beni mutlu etti  
artık tüm aile bireyleri olarak Meral hanımın yanındayız.

Yine Salihli ve mekân bir Eczane, gelen müşterilerden birinin depodan gelmesi gereken bir ilâcı vardır ve ilâç beklenirken çaylar söylenir sohbet başlar . Konu referanduma gelir  , müşteri komşu ilçe Alaşehir'dendir. Çok uzun yılların müşteri eczacı ilişkisi olduğu için samimi bir ahvalde devam eder sohbet. Alaşehirde referandum havaları nasıl sorusuna  müşteri; Abla biliyorsun ben AKP ilçe yönetiminde görevliyim ve evet kampanyası yürütüyoruz. Bence durumlar fifti fifti ama bir sorunumuz var kadınların bu defa ne yapacağı belli olmaz. 
Hayrola diye sorar eczacı hanım.  Abla biz evet için çalışırken bizim evde hatun Meral deyip tutturuyor! 
Yapma hanım beni ele güne rezil etme desemde  dinletemiyorum. Onun için kadınların ne yapacağı belli olmaz dedim. 

Yine Salihli ve bir dernek yönetim kurulu toplantısı. Aşağıdaki kahveye çaylar söylenir,garson çayları getirir . Değişik bir garsondur bu gelen. Toplantı arası sohbet faslına kulak misafiri olan garson  millet ,devlet lâflarına kulak misafiri olur. Dernek başkanının ülkücü olduğunu bilmenin rahatlığı ile pervasızca sorar, siz Devletçimisiniz?  Başkan gülümser anlamıştır devletten kastının Bahçeli olduğunu ve  ya sen  diye  karşı soruyu sorar. Cevap  oradaki herkesi gülümsetir. Yok  başkanım Allah korusun ben Meral'ciyim ! 

Salihli'de bahçecilik bahçıvanlık deyince akla Kurtuluş mahallesi ve yukarıdaki dağ köyü Çelikli'den 50 yıl önce şehre inip Kurtuluş ta bahçıvanlık ve  4 oğluyla birlikte Salihli ve civar kasabaların pazarcılık yapan Ali Özer gelir. 
Ali Özer'in bahçıvanlığı kadar bilinen bir özelliği de  tutkun bir CHP li oluşudur
Geçtiğimiz günlerde mekânımızın kapısından giren Ali Özer bize fırsat vermeden konuşmaya başladı" şu kadın var ya şu kadın! Şerefim üzerine yemin ederim çıksın meydana ondan başkasına yedi sülâlem oy vermez ! 

80 li yıllarda İGD daha sonra CHP gençlik ve kadın örgütlerinde görev yapan  güzel ,alımlı,zeki  mücadeleci  sosyalist bir kızdı. Daha sonra sosyal demokrat  Atatürkçü bir avukat arkadaşımızla evlendi . İdeolojik çizgilerinde kırılma olmadan  , milli duruşlarını koruyarak bu günlere geldiler. 
Ve bu günlerde  bu hanım arkadaşımız facebouktaki Meral Akşener paylaşımlarımın altına " O günümüzün Halide Edip'i-   Bu düzeni kırabilirse ancak Meral hanım kırar" yorumları yapıyor. 

Bunların hepsi birebir yaşanan olaylar ve biz , Meral hanımın adaylığını daha açıklamadığı süreçte halk popülâritesi ve eğilimlerini bilip görerek sürekli Ülkücü hareketin geniş halk yığınlarıyla içiçe girmeden , kucaklaşmadan  iktidar olamayacağını  yazıp çizerek reçetenin ancak Meral Akşener olduğunu açıklayıp adaylık sürecinde  ulaşabildiğimiz her noktaya koşup basında , sanalda   her noktada  bu büyük gerçeği anlatmaya çalıştık. 

Bu hafta da Malatya'dayızCuma öğleden  sonra  geldik malatya'ya. Hava alanından şehir merkezine,  şehrin her köşesini donatan Tayyip bey ve Binali beyin evetli posterleri nin altında  girip  interneti tıkladığımızda %68,5 olarak karşımıza çıkan AKP  nin son genel seçim oyları  itiraf edeyim ki  yüz hatlarımızı germişti
Şehri dolaşıp genel havayı birinci ağızdan öğrenmeye karar verdik. Taksiciler otel sahipleri ve çalışanları, lokanta çalışanlarl, alış veriş yaptığımız esnaf, Şire pazarındaki kayısıcılar  fırsat bulduğumuz herkesle birebir konuşmalarımızda  aysbergin altını da  öğrendik. 
Yalnız şunuda belirtmeliyim ki burada hayır oyu vereceklerini açıkça söyleyenlerin yarısı evetlerin  kazanacağını düşünüyor. 
Bu algının giderilmesi ve hayırın önde gittiği gerçeği mutlaka son hafta çok güçlü bir şekilde işlenmelidir. 

Bizi yarım gün gezdiren taksici Yakup, kaldığımız otelin inşaat mühendisi sahibi, yemek yediğimiz Has Bahçe Kent ve Sinan et lokantası çalışanları  daha sonra otele dönüşteki Yeni Cami önündeki taksi durağı taksicileri  hemen hepsi sohbet samimiyeti ilerledikçe açılıp hayır oyu vereceklerini ima ettiler . Hele Yakup çok aydınlıkyüzlü bilgili ve bilinçli bir ülkücü. 1 Kasım 2015 seçiminde AKP ye oy vermesinin sebebinin Devlet beye olan öfkesi olduğunu açıklamaktan çekinmiyor.  Hayır ı açıkça savunuyor

Çok yıldızlı bir otelin samimi  imanlı bir müslüman , milli kimlik  duyarlılığı olan mühendis sahibi   Meral Akşener'in bu düzeni değiştirebilecek tek alternatif olduğunu  söylüyor  ama  ortağı ve ağabeyi , meslektaşı   kendisini eski ülkücü olarak tanımlamasına rağmen AKP nin bir şekilde evet i sandıktan çıkaracağını söylüyor. Diğer konuştuklarımızın da gönül ve dillerinde AKP nin tek alternatifi olarak Meral Akşener var. Görünen şu ki her yerde olduğu gibi Tayyip Erdoğan  karşısında halk bir tek kişide birleşiyor; Meral Akşener......
Bu izlenimlerimi şöyle noktalayalım; 2015 Kasım seçimlerindeki %68,5 AKP oy oranını Malatya'da evetler  asla bulamaz! Halk kendini saklıyor . Bir korku ortamında yaşıyorlar  ve mutlaka bir şeyleri değiştirmeye kararlılar.  
Türkiye genelinde ise at başı bir yarışta şu anda  az farkla Hayırların önde olduğunu düşünürken seçimlere katılım oranı arttıkça hayır oyunun daha öne fırlayacağını  söyleyebilirim. 
Netice olarak şunu söyleyebiliriz ki  Cumhurbaşkanının ,başbakanın, AKP nin  devlet gücünü arkasına alarak yaptıkları evet kampanyasının karşısında  Hayır kampanyasının en büyük kozu  Türk milletinin gönlüne düşen ,beyinlerinde zımni bir mutabakatla adında birleştikleri Meral Akşener'dir

Meral Akşener Türkiye'yi birleştiren kadındır.