Aile destek ödemesi, Şubat 2024’te zamlanacak mı? Bu soru, bu yardımdan yararlananların merak ettiği bir konu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her ay bu yardımı alanların hesaplarına para yatırıyor. Memur ve emekli maaşlarına gelen zamla birlikte, aile destek ödemesinin de artması bekleniyor. Bakan Göktaş, bu ödemenin tarihlerini açıkladı ve bugüne kadar bu yardımdan faydalanan hanelere 64,3 milyar TL aktardıklarını söyledi. Peki, aile destek ödemesi ne kadar? Zam geldi mi? 

Aile destek programı ödemeleri, Ocak ayının son günlerinde gündeme geldi. Bu programdan yararlananların, aylık gelirine göre belirlenen destek tutarının, bu ay zamlı olup olmayacağı merak ediliyor. Ocak ayında aile destek ödemeleri yapılmaya başlandı, ancak zam konusunda henüz bir bilgi yok. Aile destek ödemesi zamlanacak mı, ne zaman ödenecek? Aile destek programı e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır?

AİLE DESTEK YARDIMI NE KADAR, ZAM GELDİ Mİ?

Memur ve emekli zam oranı, ocak 2024’te açıklandı. Fakat 2024 aile destek ödemesi zam oranı hakkında henüz bir duyuru yapılmadı. Bu konuda resmi bir açıklama yapılınca, sizlere haber vereceğiz.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile destek programı başvuruları, e-devlet kapısı aracılığıyla veya ikamet ettiğiniz yerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılabilir.

AİLE DESTEK PAKETİ KİMLER BAŞVURABİLİR?

TikTok toplu taşıma araçlarına kadar sıçradı TikTok toplu taşıma araçlarına kadar sıçradı

Başvuru yapacak kişinin; Türk vatandaşı olması, Mavi Kart sahibi olmaması, Yerleşim adresinin yurt içinde olması, 18 yaşından büyük olması, Hanesinde memur, noter veya muhtar gibi görevlerde çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklara bağlı olan kişi veya kişilerin olmaması, gerekmektedir. Ayrıca başvuru yapanın; cezaevi veya tutukevinde hükümlü veya tutuklu olmaması, öğrenci yurdunda kalmayan öğrenci olmaması, yetiştirme yurdu gibi kurumlarda bulunmayan kişilerden olmaması ve askerlik görevini yapan er veya erbaş olmaması halinde, başvuruları hane gelirine göre değerlendirilebilir. Bu kişiler, program kapsamında değildir.

AİLE DESTEK YARDIMI NE KADAR?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına (TL) göre;

450 TL ve altı- 1.250 450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı 1.100 911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı 950 1372,30 TL üzeri ─ 5.667,37 TL’den az 850 850 ile 1.250-TL arasında değişen miktarlarda, en fazla 12 ay boyunca aile destek programı ödemesi alabilirsiniz. 12 aylık ödeme süresinin sonuncusu, 2024 yılı Haziran ayı için yapılacak ve bu ödeme, Temmuz ayında hesabınıza yatırılacak. Bu ödemeyle birlikte, bu destek programı sona erecek. Programın kapsamının genişletilmesiyle birlikte, çocuk destek bileşeni de getirildi. Bu bileşen sayesinde, hane içindeki çocuk sayısına göre ek destek alabilirsiniz.

Bu destek tutarları, şu şekildedir;

Hanedeki Çocuk Sayısı Aylık Destek Tutarı (TL)

1-2 çocuklu haneler- 350

3 çocuklu haneler- 450

4 çocuklu haneler- 550

5 ve daha fazla çocuklu haneler- 650 350 ile 650-TL arasında değişen miktarlarda, ek ödeme alabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi