16 Nisanda gerçekleşecek Referanduma doğru giderken Sayın Cumhurbaşkanının ve AKP’li yetkililerin ayrıştırıcı ve hoş olmayan açıklamaları devam ediyor. Düşünün Türkiye bir Anayasa Değişikliği Referandumuna gidiyor, Aziz Milletimize sunulan bir seçim hakkı var ama kullanılan dil ve üslup maalesef hiçbir insanımızı kucaklamıyor ve Devlet gücü kullanılarak ‘Hayır’ diyen insanlara dönük çok ağır ve yıpratıcı söylemler sürdürülüyor.

Madem 'Hayır' diyen insanlar 'Fetöcü' veya 'Hain' o halde seçim de yapmayalım. Sandıkta sadece 'Evet' seçeneği olsun, herkes 'Evet' desin olsun bitsin. Bu mu isteniyor ? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın  ‘’16 Nisan 15 Temmuz’un bir cevabı olacaktır. Hayır diyenlerin konumu, 15 Temmuz’un yanında yer almaktır.’’ İfadeleri toplum genelinde derin yaralar açmış, ‘Hayır’ diyen insanları incitmiştir.

12 Eylül 2010 Referandumu öncesinde ‘’Hedepe, Mehape, Cehape hepsi bir arada’’ diyen, o dönem Terörist başı Fetulah Gülenle birlikte ‘Evet’ i savunup, ‘Hayır’ diyen insanlara çok ağır ithamlarda bulunan Sayın Cumhurbaşkanı, benzer dili kullanmakta ve 12 Eylül 2010 Referandumu sonrası Devletin tüm kurumlarını ele geçiren FETULLAHÇI Yapıyla birlikte hareket eden kendisi değilmiş gibi ; Bugün ‘Hayır’ diyen insanları itham etmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanının bu talihsiz ifadeleri AKP’li bazı bakanlar tarafından düzeltilmiş olsa da , 16 Nisan 2017 Referandumu öncesinde toplumu kızdırmıştır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ‘’Hayır diyenlere Terörist demiyoruz.’ Düzeltmesinin ardından  ‘’HDP Hayır diyor mu , CHP Hayır diyor mu ? Diyor. PKK Hayır diyor mu ? Diyor. FETÖ Hayır diyor mu ? diyor.’’ Şeklindeki savunması ise AKP’li bakanların hezeyanlarında geldiği son nokta olarak siyasi tarihimize geçmiştir.

O halde Sayın Bakana ve tüm ‘Evet’çilere sormak lazım.

2010 Referandumunda FETÖ Evet dedi mi ? Dedi. TERÖRİST BAŞI Fetulah Gülen Evet dedi mi ? Dedi. 2010 Referandumu sonrası Kandilde PKK’lılar halay çekip, EVET’i kutladı mı ? Kutladı.

Bu durumda 2010 Referandumu sonrasında FETÖ’nün tüm kurumları ele geçirmesinin sorumlusu kimdir ?

15 Temmuz alçak darbe teşebbüsü dahil Türkiye’de FETÖ’nün gerçekleştirdiği tüm kaosların siyasi sorumluları kimlerdir ?

Bugün Hayır diyen CHP mi , MHP’den  İhraç edilen Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ mı , Hayatı PKK’yla mücadeleyle geçmiş Osman Pamukoğlu veya MTP Lideri Ahmet Yılmaz mı ?

Öte yandan bugün ‘Evet’i savunanlara da göz atmak lazım.

Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında hareket eden ve Kürdistan hayaliyle yaşayan Barzani ve Barzaninin siyasi uzantıları ‘EVET’ derken,  İmralı tutanaklarına göre Öcalan’da teklif edilen Anayasa değişikliğini desteklerken, ‘Hayır’ diyen insanları ‘Hainlik’ ile itham etmek ne derece doğrudur ?

 Kısacası bu garabetler içerisinde Devletin tüm imkanlarını ve Havuz medyasının tüm gücünü kullanan AKP Erki , 16 Nisan Referandumunda Milletimizi aldatmak için var gücüyle çalışmaktadır.

Tıpkı 12 Eylül 2010 Referandumunda FETULLAH Gülen isimli teröristle birlikte yaptıkları gibi….

Selam ve Dua ile.