Ülkeyi yönetmek iktidar olmak, millete hizmet etme arzusu ile siyaset yapanlar, toplumun reflekslerini önceden tahmin etmek, tedbir almak, kontrol altında bulundurmak çabası içinde olmalıdırlar. Başka türlü kalabalıkların istenen yönde tepkiler vermesini, olayları (değiştiremese bile) var olan gerçekliği istenilen şekilde algılanmasını ve yorumlanmasını yapamayacaklarını düşünmekteyiz.

        C. savcısının başlattığı yolsuzluk operasyonunda, ayakkabı kutularından çıkan milyon dolarlar ve para sayma makinesi toplumda: “eyvah soyuluyoruz, bizi idare edenler hırsızlık yapıyorlar” şeklinde bir adlının oluşmasına neden oldu. Bu algının kitlesel tepkilere dönüşmesi ciddi ve zamanında müdahale ile (uzman algı yöneticileri) sayesinde önlenerek istenilen şekilde bir algının oluşmasına dönüştürüldü.

        Ayakkabı kutularındaki dolarların “imam hatip ve cami yapımında kullanılacağı, yetim ve yoksullara nafaka olarak dağıtılacağı”, bu operasyonu yapanlar ve yaptıranlar dış güçler, vatan hainleri tarafından organize edildiği, “paralel devlet” kurup bizi yok etmeye çalıştıkları şeklinde açıklamalarla yeni bir “hayırseverlik ve mağduriyet” algısı oluşturularak şimdilik durumu kurtarmış gözükmektedirler.  

        Dengesiz, problemli akıl hastalarına milletin vekili olma sıfatı veren sağ seçmen Allah’ın sıfatlarını bünyesinde taşıyan dünya lideri tarafından idare edildiğine inanıyorsa! Muhalif partilerin slogan varı söylemlerinin kalabalıklarda fazla bir etki gösterebileceğini düşünmüyoruz. Bizce yapılması gereken ARGE’nin bilimsel verilerle destekleyeceği, temiz ve ciddi bir siyasi ekip ile topluma: “çaresiz değilsiniz biz varız”mesajı verilirken, ülke geneline yaygınlaştırılacak teşkilatçı bir kadro ile istenilen “algı”nın oluşmasının sağlanabileceği fikrine inanmaktayız.

        Temelleri dinamitlenen hukuk devletin, mevcut iktidardan kurtarmanın cumhuriyete, demokrasiye ve bireysel özgürlüklere sahip çıkmanın en kestirme yolu algı yönetiminde en az iktidardakiler kadar maharet sahibi olmak gerekiyor. Ülkemizde ve Türk Milliyetçileri arasında bu işi ciddi-ciddi yapabilecek birçok yetişmiş insanın olduğunu biliyorum. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için bir an evvel bir araya getirip organizasyonu sağlamak gerekmektedir.

Hüseyin ÖZCİHAN