CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün katıldığı bir televizyon programında Altılı Masa'nın Saadet Partisi ev sahipliğindeki toplantısını işaret ederek, "13 Şubat'ta inşallah cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız kamuoyuna. Öyle bir karar aldık. Saadet Partisi ev sahipliğinde 13 Şubat'ta yine buluşacağız ve artık 13 Şubat'ta mı olur, yoksa 13 Şubat'ta karar alacağız bu kararın açıklanması için belli bir tarih mi olur?" demişti.

''BİZDE BÖYLE BİR BİLGİ MEVCUT DEĞİL''

Haftalık basın toplantısında konuşan Zorlu, kendilerinde 13 Şubat'ta adayın açıklanacağı yönünde bir bilgi olmadığını söyledi.

Zorlu, ''13 Şubat ile ilgili son açıklanan bildiride bir toplantı gerçekleştirileceği yönünde bir bilgi bizde mevcut. Ama adaylık açıklamasına yönelik bir bilgi mevcut değil, onu söyleyeyim. Ama 13 Şubat öncesinde liderler arasında bir görüşme trafiği olacak.

Biz en başından beri söylüyoruz: Nihai adaylık tartışmasının olduğu bir aşamada biz yetkili kurullarımızı toplayacağız. Bunu en başından beri Genel Başkanımızın hassasiyet gösterdiği bir konu. Bu değerlendirmemizin ardından da İYİ Parti tutumunu ortaya koyacaktır'' ifadelerini kullandı.

Editör: Gökçe Sevim