Yeniçağ Ankara Temsilci Ahmet Takan "Kürt" açılımının yeniden başlayacağını iddia etti.

Takan'ın ilgili yazısı şöyle:

"Milli Egemenlik Bayramımızda bu satırları kaleme almak!..

Yine ızdırap  dolu bir yazının başındayım...

Yeni adı ne olacak?.. O konuda herhangi bir bilgiye ulaşamadım ama eski adı üzerinden gelişmeleri aktarmaya çalışacağım. En son söyleyeceğimi en başta ifade edeceğim;

 "Çözüm süreci" hortluyor!..

İktidar, referandum  sürecinde HÜDA PAR'ı ön plana çıkardı. Seçim sonrasında kendi içlerinde yaptıkları oy analizlerinin dışa vurumunu; "Bölgede ve Türkiye'de Kürt oylarında AKP'ye destek de   büyük artış var" diye pazarladılar.  Referandumun ardından da vakit kaybetmeden  çözüm sürecini yeniden hayata geçirmek için kolları sıvadılar.

Dolmabahçe mutabakatının sözde terk edilişlinin ardından defalarca yazmıştım; bebek katili Abdullah Öcalan ile temasların sona erdirilmediğini... Güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre, İmralı trafiği referandum sürecinde gizli gizli devam etti. Terörist başı ile yeni pazarlıklar söz konusu. AKP, saray ve devlet koridorlarından ulaştığım bilgiler çerçevesinde  madde madde sıralayacağım:

Bu seferki "çözüm süreci"nin ön yüzünde PKK olmayacak. Sürecin ortasına "sivil inisiyatifler" yerleştirilecek. Bu sivil inisiyatiflerin başında sosyalist bloklar öncü olmak üzere Barzani ağırlıklı yapılar olacak. Konuştuğum AKP ileri gelenleri, "Referandum sonuçlarından şunu gördük: PKK'nın halk karşısında bir desteği kalmadı. Her şeyden önce Öcalan, PKK'nın durumundan ümidi kesti" diyor.

Süre gelen İmralı trafiğinden edindiğim bilgi:

Yeni sürecin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki sivil toplum kuruluşlarıyla götürülmesi Öcalan ile görüşmelerin ardından kesinleşti. Bebek katili, bunu kabul ettikten sonra planlar yapılmaya başlandı. Şu anda Erbil, Diyarbakır hattında mekik  dokuyan Leyla Zana sahaya  iniyorLeyla Zana süreci Barzani ile birlikte götürecek. Bölgede Barzani ağırlıklı yapılarla temas trafiği artacak. Öte yandan eski solcu, sosyalist tüfekler toplumun tümüne ulaşmak için kullanılacak. Yeni, az kullanılmış "akiller" geliyor anlayacağınız!.. İktidarın derin mahfillerinde, bunun için, sosyalisit blok oluşturma çalışmaları yapılıyor. HÜDA-PAR'dan çok bu yapı ile geniş tabanlı bir "çözüm süreci"nin başlatılması planlanıyor."

Editör: TE Bilişim