Değerli okuyucularım son günlerde Bahçeli ne yapmak istiyor? Bahçeli'nin tavrı nedir diye hem Ülkücü camiada hem de Türkiye'deki basın camiasında bu konu uzunca tartışılıyor.

***

Aslında bu konuyla alakalı herkesin yaptığı analizler yanlış. Bahçeli'nin Başkanlık sistemi, Akp'ye destekleri veya Erdoğan'ı Başkan yapmak arzusu net.

***

Saray'ın Başbakan'ı Binali Yıldırım bey biz Mhp ile Bahçeli ile Başkanlığı getireceğiz diyor. Bunu Türk Milleti tvlerden izledi.

***

Bahçeli de aynı akşam il başkanları toplantısında öyle değil parlamenter sistemden yana tavrımız nettir diyor. Sabah başka akşam başka!

***

Bahçeli kuantum fiziği gibi davranıyor yani çok karışık konuşuyor kimse anlamıyor diyorlar.

***

Halbuki bence net konuşuyor. Herkes bu net konuşmayı anlamıyor. Aslında karışık konuşurken net konuşuyor net tavır alıyor.

***

Ne mi tavrı? Bu Kasım ayı içinde hatta 2-3 hafta içinde de diyebiliriz buna Mhp kongre mahkeme süreçleri başlayacak. Bahçeli  Erdoğan'a diyor ki: Bu kurultayı mahkemeler aracılığıyla engelle sana Başkanlık koltuğunu hediye edeyim diyor. Ver Mhp koltuğunu Al başkanlığı diyor Bahçeli. Başkanlık konusunda Erdoğan'a bir karşı çıkıyor gibi konuşuyor bir destekler gibi. Aslında net olarak bunu diyor Bahçeli. Yani Bahçeli'nin tüm derdi Mhp'deki koltuğudur. Koltuk bu kadar neden mi önemli? Hatta Türkiye'nin rejim değişliğine onay verecek kadar Bahçeli için neden mi önemli Mhp koltuğu?

Sözü dolandırmayacağım net konuşacağım: GÖREVLİ!

***

Sanırım Bahçeli'nin tavrını net açıkladım.