Bahçenizdeki yılan tehlikesine dikkat! Bahçenizde güzel çiçekler, renkli çalılar ve şık süsler varsa, bunlar sadece sizin için değil, yılanlar için de cazip olabilir. Yılanlar, bahçenizde kendilerine uygun bir yaşam alanı bulabilirler. Bu yüzden bahçenizdeki bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. İşte bahçenizde yılanları davet eden dört şey:

Odun yığınları:

Kışın yakacak odununuzu bahçenize yığıyorsanız, bunu yılanlar da fark ediyor. Odun yığınları, yılanlar için mükemmel bir barınak oluşturuyor. Odunların arasında karanlık ve sıcak bir ortam bulan yılanlar, burada rahatça saklanabiliyorlar. Eğer odunlarınızı bahçede tutmak zorundaysanız, bunları kapalı bir kutuda ya da yerden yüksek bir sehpada saklayın.

İbrahim Murat Gündüz: “Vefatının 27.yılında rahmet ve sevgiyle anıyoruz. Mekanın cennet olsun Başbuğum.” İbrahim Murat Gündüz: “Vefatının 27.yılında rahmet ve sevgiyle anıyoruz. Mekanın cennet olsun Başbuğum.”

Bahçe hortumu:

Bahçenizi sulamak için kullandığınız hortum, yılanlar için de ilgi çekici bir nesne. Yılanlar, hortumun içine girerek orada kalabiliyorlar. Ayrıca hortumdan akan su, yılanların susuzluğunu gideriyor. Hortumunuzu kullanmadığınız zamanlarda, yerden kaldırın ve duvara asın. Hortumunuzun da su sızdırmadığından emin olun.

Taş duvarlar:

Yılanlar için taş duvarlar harika bir serinleme ve saklanma alanıdır. Taş duvarlar delikli ve boşluklu olduğu için bu kısımlara mutlaka dikkat etmelisiniz. Çünkü istenmeyen bir durumla karşı karşıya kalma olasılığınız çok yüksek.

Yükseltilmiş sundurma:

Bahçenin dışına taşan bir sundurma yaptıysanız çok dikkat etmelisiniz. Evinizin altındaki boşluklar, barınak sağladıkları, karanlık ve nemli oldukları için yılanların tercihidir. Bu tür alanlarda böcek bol bulunduğu için yılanlar da burayı bir avlanma yeri olarak görür. Hatta yuvalama yerleri oluştururlar. O yüzden bu tür yerleri mutlaka kapalı tutmalısınız.

Kaynak: Haber Merkezi