Birkaç gündür düşünüyorum yukarıdaki başlık Sn. Bahçeli ye ait! Aslında ilk açıklandığındaki paylaşımlara bende beğeni koymuştum!

MHP liderinin kimine göre yirmi milyon, kimine göre daha az bir Kürt nüfuslu soruna bakış açısı Taş üstüne taş, Gövde üzerinde baş bırakmayın açıklaması öne çıktı! Siyasette sizin ne dediğinizden çok, nasıl anlaşıldığınız önemlidir. Giderayak Ülkücülerin önüne pimi çekilmiş bir bomba veya mayın tarlası bırakacak bu tehlikeli söylem her tarafa çekilecek yönde bir mesajdır!

Bu anlayış tıpkı Yugoslavya dağılmadan önce Miloseviç anlayışı ile soykırıma giden ve Sırbistan’ı topyekûn toplu katliam, jenosit ve insanlık suçu ile yargılatan ve Yugoslavya yı on parçaya bölen bir anlayışın olmasını hatırladığımızda insan ürpermeden edemiyor!

Uzun yıllardır ülkemizin gündeminde olan bu güneydoğu meselemize Türk Devleti direk sekiz yüz milyar dolar para, yüzbinlerce can ve endirekt trilyon dolarlık katma değerlerini feda etti! Daha neleri feda edeceğiz belli değil! Türk milliyetçileri bu sorunu devlet ve insan aklı ile adaletle çözmek zorundadır.

Bahçeli’nin bu açıklaması MHP’yi uç, marjinal gibi, yangına körükle gidilecek anlayışını da bu dünya kabul etmez! Azerbaycan’da, Ermenistan’da, İran, Suriye, Irak, Kazakistan ve diğer Türk cumhuriyetlerinde az, çok Kürt nüfus olduğu gerçek. Bundan yıllar önce Kazakistan Alma ata ya gittiğimde Kazak devletinin açmış olduğu Kürt ensi tüsü nü görünce çok hayıflanıp gündeme getirmiştim. Şimdi biz kaç yüz bin insanın gövdesinde baş bırakmayacağız? Ya da kaç milyon kürdü öldürürsek bu iş biter sorusuna cevap verecek biri var mı? Diyebilecek bir siyaset ve siyasetçi var mı? Bilmiyorum!

Tabii ki teröre karşıyız ve her türlü tedbiri almalıyız ama bunlar kalıcı değil geçici çözümlerdir. Kalıcı, köklü bu sorunu ortadan kaldıracak bir anlayış bana göre ülkücülerden Türk milliyetçilerinden çıkmalıdır. En azından bunu konuşmalı, tartışmalı saçma sapan açıklamalarla hareketimiz yaftalanmamalıdır.