BB Krem Ne için Kullanılır?

BB krem, nemlendirici özellikleri olan ve hafif bir kapatıcılığa sahip bir üründür. Doğal kapatıcı olarak da bilinir. Bu krem; cildi nemlendirir, cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur, hafif kusurları kapatır. Her şeyin yanı sıra cilt üzerinde hafif bir makyaj etkisi yaratır ve ağırlık hissiyatı yapmaz. Doğal ve sağlıklı bir görünüm elde etmek isteyenler için ideal seçeneklerin başında gelir.

Kapatıcı ve Fondötenler BB Krem için Alternatif Olabilir mi?

Kapatıcı ve fondötenler BB krem için uygun bir alternatif değildir. Beauty Balm olarak da isimlendirilen bu ürünler hafif bir yapıya sahiptir. Kapatıcılar ise genellikle daha yoğun bir kapatma sağlar. Belirgin lekeleri, kusurları örtmeye odaklanır.

Fondötenler de benzer şekilde daha yoğun bir kapatma gücüne sahip haldedir. O nedenle BB kremlerin yerine geçemezler. Her bir ürün tamamen farklı formdadır. İhtiyaçlara ve kusurların belirginliğine bağlı olarak seçim yapılarak pürüzsüz bir görünüm elde edilebilir.

CC Krem Nedir?

CC krem, cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olan bir kozmetik üründür. CC kremler çoğunlukla hafif yapılıdır ve cilde doğal bir görünüm kazandırmak amacıyla tasarlanmıştır. Bu tür ürünler BB krem gibi nemlendirici özelliklere sahiptir. Güneş koruma faktörü de içerebilir. BB kremlere göre daha ağır bir yapısı olsa da cildi rahatsız etmez. Cilde kendini yüksek düzeyde ferah hissettirir.

CC krem, cilt kusurlarını nötralize etmeye yarayan kozmetik ürünlerinden biri olmaktadır. Fakat CC kremin aktif sivilceli bölgelere sürülmemesi gerekir. Çünkü burada yer alan sivilcelerin daha da artmasına sebep olabilir. Bu tür konularda dikkatli olmak son derece mühimdir. Ayrıca iyi bir markanın ürünleri arasından seçim yapmak mantıklıdır. Note ürünlerinin kalitesini dilediğiniz zaman deneyimleyebilirsiniz.

CC Krem ve BB Krem Arasındaki Farklar

CC krem ve BB krem, güzellik ve makyaj ürünleri arasında sıkça karıştırılan iki üründür. Fakat ikisi de farklı özelliklere sahiptir. İki ürün arasındaki temel fark, kullanım amacı ve sağladığı avantajlardır.

  • BB krem çoğunlukla cilt tonunu düzeltmeye, cildi nemlendirmeye ve hafif bir kapatıcılık sağlamaya odaklanır. İçerdikleri özel bileşenler sayesinde cildi koruma, yenileme ve hafif bir makyaj etkisi yaratma amacı taşır. Bu ürünler, günlük kullanım için idealdir ve doğal bir görünüm sunar.

  • CC krem ise renk düzeltme özelliklerine odaklanarak cilt tonunu eşitleme ve kızarıklıkları azaltma amacına yöneliktir. CC kremler, daha spesifik cilt tonu sorunlarına yönelik çözümler sunar. İnce çizgileri azaltma, güneş lekelerini hafifletme gibi faydalar sağlar.

    Çağ İplik Toptan Polyester İplik Bayilikleri Veriyor Çağ İplik Toptan Polyester İplik Bayilikleri Veriyor
  • İki ürün arasında göz ardı edilmemesi gereken bir fark daha bulunmaktadır. CC kremler fondötene benzer özellikler taşır ancak BB krem için bu tür işlevlere yer verilmez. Seçiminizi her daim gereksinimlerinize uygun düzeyde yapmanızı tavsiye ederiz.

BB ve CC Kremlerde Cilt Tonunun Önemi

CC ve BB krem, kozmetik ürünleri arasında popülerdir. Her ikisi de çok yönlüdür. Bu kremler, cilde hafif bir kapatıcılık sağlarken aynı zamanda nemlendirici ve güneş koruyucu işlev sunar. Cilt tonunu düzeltme ve iyileştirme konusundaki önemleri ise yok sayılamayacak kadar büyüktür. Her iki ürün için de cilt tonunuza uygun ürünleri seçmeniz önerilir. Beyaz tenliler, esmer tenliler ve daha koyu tene sahip olanlar buna uygun renklerde ürün seçimi yapmalıdır.

Note BB krem; açık, orta ve koyu olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle sunulur. Burada önemli olan ise sizin cilt tonunuza en çok uyum sağlayacak rengi tercih etmektir. Cildinizin kolaylıkla emeceği bir yapıya sahip olan bu ürünler, gün boyu yüzünüzde kalacak. Saatler sonra tazelemek isterseniz bir makyaj temizleyicisi ile yüzünüzü sildikten sonra tekrar BB kreminizi sürebilirsiniz.

Hangi Cilt Tipleri CC ve BB Kremleri Kullanabilir?

Günümüzde her cilt tipi için CC ve BB krem üretilmektedir. Bu kremler, farklı cilt tiplerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak formüle edilmiştir. Öncelikle, kuru cilde sahip olanlar nemlendirici özellikleri nedeniyle CC ve BB kremleri kullanabilir. Bahsi geçen krem çeşitleri hafif formülasyonlara sahiptir. Cildi nemlendirirken aynı zamanda renk tonunun düzelmesini sağlar.

Yağlı cilde sahip olan tüm bireyler, yağsız ve matlaştırıcı özelliklere sahip olan formüllerini seçmelidirler. Bu kremler, yağlı ciltlerde parlama kontrolü sağlayarak cilt tonunu düzeltir. Size bu konuda önerebileceğimiz en iyi ürün ise Note Anti-Blemish BB Cream olacaktır.

Note Anti-Blemish BB Cream, akne karşıtı özellikler içerir. Komedojenik değildir ve SPF 15 güneş koruması içerir. Mat bir bitiş sağlayarak burun, yanaklar, alın ve çene gibi bölgelerin üzerinde oluşan yağlı parlamayı yok eder. Daha sağlıklı bir görünüm sunar.

Note’un nemlendirici etkili doğal BB kremi ise kuru ve nemsiz kalan ciltler için ideal seçenektir. Eğer sizin de cildiniz pul pul dökülüyorsa yani fazla kuruysa bu ürünü kullanabilirsiniz. Günümüzde birçok kişi makyaj ürünleri arasına BB krem de eklemektedir. Böylelikle nemli bir cilde sahip olmak daha kolay hale gelir. Göz altları, alın bölgesi, yanaklar ve burun kısmına BB kremi istediğiniz gibi sürebilirsiniz.

Dilerseniz bir makyaj süngeri ile de kolaylıkla uygulama yapabilirsiniz. Süngeri hafif nemlendirip üstüne ürünü sıkabilirsiniz. Dilerseniz ürünü fırça ile de kullanabilirsiniz. Böylelikle, BB krem gibi hafif kapatıcılığa sahip ürünlerde daha fazla kapatıcılık elde etme imkanınıza da bulunur.

Editör: İsmail Türk