Klimalı odalarda dedikodu yaparak vatan kurtarmaya çalışanların,kırk derece güneşin altında ektiği ürünleri çapa yapan çiftçinin derdine derman olamayacağını bilmeliyiz!
BİLMELİYİZ!
Okumayan,araştırmayan dünyadaki gelişmelerden habersiz, demogoji ve sloganlara sığınmış siyasetçi profilinin, sorunlar içerisinde boğulan seçmende asla karşılığı olmadığını ve hiçbir zaman da olmayacağını bilmeliyiz!Cehaletle kuşatılmış olduğumuzu ve bir şekilde kurtulmanın yol ve yöntemlerini bilmeliyiz!
BİLMELİYİZ!
Siyasetteki mevki ve makamlar,kişilik erozyonuna uğramışların,haysiyetsiz,ülküsüz ve ilkesizlerin komplekslerini tatmin etme yeri ve makamı olmadığını,içinde bulunduğumuz coğrafya ve devasa sorunlarımızın üstesinden gelecek,düşünce üretilecek,fikir beyan edilecek ve geleceğin planlanacağı yerler olduğunu bilmeliyiz!Seçmenin bizlere oy vermesi için beş sebep sayamadığını bilmeliyiz!
BİLMELİYİZ!
Gelecekle ilgili öngörülerimiz yoksa,umutsuz yoksul ve çaresiz kalabalıkları heyecanlandıramıyor,sadece içe dönük kavga ve gürültü yapanların,küfürlü konuşanların,bağırıp çağıranların tavır ve davranışlarına göre siyaset belirleme durumuna düşmüşsek,İçine düşürüldüğümüz durumun dehşet verici olduğunu bilmeliyiz!
BİLMELİYİZ!
Kapalı ve açık alanlarda,basın yayın organlarına vermiş olduğumuz demeçlerimizin,veriliş ve ifade ediliş biçimiyle,içinin boş olduğu hissinin doğduğunu,kalabalıklarda bir şey ifade etmediğini bilmeliyiz!
BİLMELİYİZ!
Metropol şehirlerin varoşlarından yükselen feryadı yerinde duymalıyız.Her şeye rağmen çocuklarını okutmak isteyen yorgun ve yoksul milyonların çaresizliğine çare olabileceğimizi bilmeliyız!Duyguları,sevgileri,inançları istismar edilen,aşağılanan,ötekileştirilen ülke insanlarının,eli,gözü kulağı olmalıyız!Feryatlarına ses,yalnızlıklarına yaren,yarınlarında umut olabileceğimizi bilmeliyiz!
BİLMELİYİZ!
"İnsan vücudunun eski dokuları kullanıp,yenilerini ürettiği gibi,devlet,toplum ve siyasal hareketler,zaman zaman eski usulleri atıp yararlı yenilikler yapmak zorunda olduğunu bilmeliyiz!Kendini yenilemeyen vücudun ölmeye başladığını,sağlığını korumak için türünün doğasıyla ve yapısıyla uyumlu olarak,düzenli bir biçimde değişmek zorunda olduğunu bilmeliyiz!Değişim bu doğallık içerisinde gelişmez ise,
anormal bir büyüme ve sahibini yiyip bitiren korkunç bir KANSER üreteceğini bilmeliyiz!"(kırk RUSSELL)
Hüseyin ÖZCİHAN