Öğrenciler Furkan Şener, Halil İbrahim Savaş, Atacan Tansu ve Talip Bektaş, bitirme tezi çalışmasında 1984 model hurda otomobili sanayiden aldı. 4 öğrenci, oturdukları binanın bahçesinde otomobili parçalara ayırıp kendi tasarladıkları arazi aracını yaptı. Öğrenciler, yeniledikleri motor ve temin ettikleri diğer parçaları bir araya getirip 6 ay süren çalışmayla projeyi tamamladı. Öğrenciler, saatte 90 kilometre hız yapabilen, 'start stop' özelliği bulunan araç ile tez çalışmasında 100'er puan alarak mezun oldu.

Projede yer alan öğrencilerden Furkan Şener, aracı yapmak için belli bir bütçe ayırdıklarını, ancak çalışma sırasında bu bütçeyi aştıklarını söyledi. Aracı yaparken bazı aksaklıklar olduğunu anlatan Şener, şöyle konuştu:
"Çalışmayan, elimizde kalan parçalar oldu. Diğer arkadaşlarımız 100 liraya mal ettiyse proje çalışmasını bizimki 3.5-4 bin lirayı buldu. Hepimiz bunu paylaşarak cebimizden yaptık ama bize çok büyük bir deneyim kazandırdı. Birçok şey öğrendik. Okulda öğretilenleri uygulama fırsatımız oldu. Kafasında soru işareti olan arkadaşlarımız bu arabada daha iyi öğrendiler. Hepimiz tam anlamı ile otomotiv mühendisi kıvamına geldik diyebiliriz. Bu araç bizi hocaların gözünde de daha değerli kıldı. İnsanların bize bakışı değişti. Herkes bize daha saygı dolu baktı. Böyle bir şey yapacağımızı beklemiyorlardı."

Aracı satmak istediklerini belirten Şener, "Aslında başlangıçta hatıra kalsın istiyorduk. Çünkü dördümüzün bir araya getirip harika yaratığı bir proje. Fakat trafiğe çıkarmakta problem yaşayacağımızı düşündük. Bu yüzden aracı satacağız. En azından aracın maliyetini çıkarmak istiyoruz" dedi.

Kaynak: dha