Ulusal İstatistik Bürosuna göre, en az 30,000 soruşturulmamış olanla birlikte,  2016 yılında motorlu taşıt hırsızlık olayları ile ilgili neredeyse 358,000 bildirimde bulunulmuştur. Ve araba hırsızları, işledikleri suçun yanlarına kalması için yeni yollar bulmaya devam ediyor, buna son zamanlardaki “arakla ve park et” trendi de dahil, ve bu yakın zamanda çözüme kavuşacak bir sorun değil. 

“Ama benim arabamın alarmı ve motor kilidi var” diyebilirsiniz. “Bu beni korur.” Aslında, koruyamaz. Modern güvenlik sistemlerinin önemli caydırıcılar olduğu bir gerçek. Fakat bu yeterli değil, arabanızın uzaktan kumandasında bir düğmeye basarak uzaklaşmaktan başka arabanızı güvende tutmak için yapabileceğiniz çok daha şey var.

Her Bütçeye Uygun Yeni Takip Yöntemleri

Otomobil sigortası uzmanları, aracınızı güvende tutmanın en iyi yolunun üzerine bir takip cihazı yerleştirmek ve araçta alarm olduğunu gösteren bir çıkartma yapıştırmak olduğunu kabul eder. Ayrıca, içeriyi düzenli, aracı kilitli, pencereleri kapalı ve her şeyi gözden uzak tutmalısınız.

Neyse ki banka soymaya gerek kalmadan aracınızı takip etmek düşündüğünüzden daha kolay. 

Bağımsız GPS ve radyo triangülasyon birimleri yüzlerce dolara mal olabilir. Ve buna kurulum ve (sıklıkla yüklü miktarda) aktivasyon ve seçtiğiniz servise göre ilgili aylık ücretler dahil değil. Çoğumuz için bu çok fazla. İyi haber şı; hayatın büyük sorunlarından bazıları teknoloji sayesinde ortadan kalkıyor.

Artık, akıllı telefonunuz sayesinde, yalnızca 30€ karşılığında kendi otomobil takip cihazınıza sahip olabilirsiniz. Ve işte en iyi kısım… herhangi bir aylık ücret ödemeden! 
Araba hırsızları bu küçük cihazdan nefret edecek

Nedir Bu Cihaz?

Bu cihazın adı TrackR. Türkiye’de de satışa sunulan, piyasada devrim yaratacak bu bozuk para boyutundaki küçük cihaza artık hemen sahip olabilirsiniz.

Nasıl Çalışıyor?

Çok kolay! TrackR’ı başlatmak beş dakikadan az sürecektir. Tek yapmanız gereken TrackR’i akıllı telefonunuzla eşleştirmek ve ücretsiz uygulamayı indirmek.

Sonrasında TrackR’ı arabanıza, anahtarlığınıza, cüzdanınıza ya da yerini tespit etmek istediğiniz herhangi bir nesneye gizleyin ya da yerleştirin.

Şimdi mobil telefonunuzdan uygulamayı açın. Cihazınızın konumu haritada gözükecektir. Arabanızı bulmak istediğinizde “cihazı bul” işlemini seçin. Yeni konumun koordinatlarını hemen elde edeceksiniz.

Bu Videoda TrackR’ın Nasıl Kullanıldığını Göreceksiniz

Bana Ne Kadara Mal Olacak?

Büyük ihtimalle bu cihazın çok pahalı olacağını düşünüyorsunuz... Hayır, TrackR’ın en iyi yanlarından biri de oldukça ucuz olması; sadece 85TL. Bu fiyata alacağınız küçük bir cihaz sayesinde arabanızın nerede olduğunu istediğiniz an öğrenebildiğinizi düşünün!

Editör: TE Bilişim