BİR DEĞİŞİMİN ANATOMİSİ..

Değişim sihirli bir sözcüktür,hele rutine düşmüş,ümitsizliğe kapılmış kitleleri peşine takan bir sözcüktür.

Değişim sözü bir maymuncuk gibidir büyük bir devriminde,felaketinde kapısını açabilirsiniz.

Nasıl?neden? Değişim,çok önemlidir.

Şuurlu,rasyonel bir değişim istiyorsak bu soruların da cevabını vermek durumundayız.

Karşı tarafın ne kadar kötü olduğu üstünden bir değişim isteği,sağlıklı bir yapılanmayı sağlamaz. Dünya devrimler tarihini incelediğinizde elitlerin,şekillendirdiği,sürüklediği dışardan müdahalelerin olduğunu görürüz.

Örneğin 1917 rus devrimindeki alman parmağını inkar edebilirmiyiz,lenin I isviçreden trenle alman subayları eşliğinde rusyaya getirdiğini! Fransız devrimindeki ingiltere gerçeğini,en son arap baharı dediğimiz devrimlerde yaşanan dış dinamik gerçeklerini unutabilirmiyiz. burada devrimler tarihini anlatacak değilim,lakin bir değişim istiyorsak,ve bu değişim sonuçları itibarıyla bir devrim yaratacaksa bu literatürüde bilmek zorundayız.

Gelelim asıl konumuza.MHP de ki değişim talebi ve bu değişimin olası sonuçlarının etkisi,anlaşılıyorki bir devriminde kapılarını açacak.mhp deki değişim hareketinden sonra,diğer partilerinde hareketlenmesi bu durumun sinyallerinide vermeye başladı.

Değimin nasıl sonuçları olacak konusuna bakmadan önce mevcut duruma göz atmak,bu durumun türkiyede siyaset yapan insan birikimine etkisine bakmalı.

Öncelikle 12 eylül cuntası tarafından düzenlenmiş,siyasi partiler yasasına göre varlıklarını sürdürüyor partiler. ,anayasada onlarca değişiklik yapılmasına rağmen,siyasi partiler yasasına hiç dokunulmadı.minik minik derebeylikler,serfler yaratıldı.her parti kendi içinde bir demir perde yarattı.lider ve etrafında ona sadakatle bağlı,bir havari grubu yaratıldı,yapının içinde olmak istiyorsan,tek ölçü lidere sadakat oldu.

Il,ilçe teşkilatları şeklinde örgütlenmenin amacı taşranın,merkeze sesini,taleplerini duyurması için vardır,geldiğimiz noktada ise,il ilçe teşkilatları merkezin taşradaki insanları kontrol ve disiplin altında tutmanın bir aracı haline getirildi.yani özgür kişilikli onurlu bir şekilde bu yapının içinde var olmak mümkün olmadı.bu durum siyaset yapan insanların niteliğini düşürdüğü gibi karakterlerinide bitirdi.bu havari düzeni,türk milletinin karşısına binlerce zübük çıkardı.

Işte MHP deki değişim bu minik derebeylikleri,serfleri,son demirperde siyasi partileri ve aslında 80 li yıllarda sona ermesi gereken zübükleri,siyaset alanından sonsuza kadar söküp atmanında kapılarını aralayacak.

Bu Pazar MHP de değişim kurultayı olacak,amacımız,bir saltanat yıkarken,yeni bir saltanat kurmak değil.

Amacımız herkesin özgürce,kişiliğiyle,onuruyla siyaset yapabileceği bir alan açmaktır.

Ya buna omuz verip şahsiyetinizle siyaset yaparsınız,yahut derebeylik düzeninde bir zübük olursunuz..

Bu hareket taşrada,çevrede ezilmiş,susturulmuş, milyonlarca türk milliyetçisinin isyanıdır,önünde arkasında sağında solunda bir şeyler aramak,çamur atmak,beyhude bir çabadır,çünkü bu hareket özbe öz bu mahallenin çocuklarının omuzlarında yükseliyor…….