Haftasonunuzu gülümseyerek geçirebilmeniz dileğiyle,siyasi konulardan uzaklaşarak,bugünlük sizi "Masallar Ülkesi'ne" götürmek istiyorum.

Okuyucularımız büyükler olunca, masalımız da elbetteki büyükler için olacak. Masalımızın adı :

NAZIR HAZRETLERİNİN ZAMAN GÖSTERGECİ

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde sultan-ı cihan tarafından yönetilen memleketin  birinde bir İktisat Nazırı  varmış.

Vakitlerden bir vakit fırkaca eski kankaları terelel veledler internetalemine bir ses kaydı koyuvermiş, olmaz ya Acem memleketinden gelen Tarrak adlı bir uşak bu nazıra Heidi'nin diyarında üretilmiş 700 bin akçe değerinde bir zaman göstergeci hediye etmemiş miymiş... Bak bak...Nazır da rüşvet tir deyup almamazlık etmemiş elbet.

Takke düşüp kel görününce Tantunistanda düzenlenen bir açık hava nümayişinde Nazır Hazretleri mikrofonu eline alıp "Bu zaman göstergecini aldı diyen de, kuşandı diyen de alçaktır, müfteridir, edepsizdir" demiş.

Ama nedendir bilinmez, birkaç vakit sonra da Milletin Meclisine çıkıp "Bahse konu zaman göstergecini  kendi akçemle aldım,  mal beyanımda da bildirdim " de demiş. 

Allah Allah, acep bu bir çelişki midir ? Yok yok devam...

Milletin bazı rahatsız vekilleri sanki başkaca işleri yokmuş gibi buna kanıt isteyince "Zaman göstergecinin reklamını bir mecmua da gördüm,  evrak-ı garantisi de benim adımadır" diye eklemeyi de unutmamış.

Gel gelelim zaman göstergecinin Heidi'nin hemşehrisi üreticisi, utanmadan sıkılmadan koca Nazır Hazretlerini yalanlayarak "Bu zaman göstergeçleri özel koleksiyondur mecmua ilanıyla satılmaz,  ayrıca evrak-ı garantilerine de isim yazmayız" beyanatında bulunuvermiş. 

Millet alem-i rüyadayken Uruslarla münasebetlerini  geliştirme çabasında olan Acem uşak,  yine bu mesailerinden birinde, akçesini peşin peşin verdiği bir toplantının sigara molasında :) eline geçirdiği bir peçeteye "Zaman göstergecinin bedeli Nazır Hazretlerinden teslim alınmıştır " yazarak terelel  veledlerin ses kaydını boşa çıkarmış :).

Öyle ya peçete bu, ha vücuttan çıkan sıvıları temizlemiş, ha haramlan alınan rüşvetleri...

Konu milletin meclisine taşınınca hemencecik laf ola torba dola komisyonu kurularak bu vaka en ince detayına kadar araştırılmış, öyle detaylı bir araştırmaymış ki bu, peçeteyi veren Beraber Dujj Olga bile dinlenmiş.

Sonra bu derinlemesine incelemelerin sonuçları çoğu kendisini muhafazakar, mütedeyyin, mutaassıp olarak tanımlayan vekillerin reylerine sunulmuş.

Sonuçta Nazır Hazretleri, bu dinine bağlı (!) oylarla tekmil deterjanlar birden karıştırılıp ta yıkanmış gibi ap ak, yumuş yumuş olmuş

Nazır Hazretleri ermiş muradına biz çıkalım kerevetine, gökten üç elma düşmüş biri Tarrak'ın, biri Nazır Hazretlerinin, biri de masalımızı okuyanların başına.

Masaldaki ülkenin vatandaşları uykularından uyanamamış ama sen sen ol uyuma Türkiye...