Cumhuriyetin 100. yılına özel, sadece bir kereliğine mahsus emeklilere 5 bin TL yatırılacağı açıklanmıştı. Teklifin yeni yıla girmeden yasalaşması ve çalışan emeklilere ikramiye ödemelerinin yapılması öngörüldü.

Çalışan emekliye ne zaman ikramiye yatırılacak?

Vize İşlemlerinde Yeni Dönem! Aracı Şirketler Olmayacak Vize İşlemlerinde Yeni Dönem! Aracı Şirketler Olmayacak

29 Ekim tarihinde Cumhuriyetin 100. Yılına özel ve sadece bir kereliğine yatırılacağı belirtilen “Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye”yi barındıran Torba Yasa görüşmelerine Genel Kurul'daki bütçe mesaisinin ardından devam edileceği ifade edildi. 26 Aralık Salı günü çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren torba kanun teklifinin görüşmelerine devam edileceği bildirildi.

Çalışan emekliye bir kereliğine mahsus 5 bin TL ne zaman yasalaşacak? 

Teklifin 27 Aralık tarihinde yasalaşmasının beklendiği aktarıldı. Yasanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmasıyla birlikte çalışan emeklilere yönelik 5 bin liralık ikramiye ödemelerinin 25-29 Aralık haftasında hesaplara aktarılacağı ifade edildi.

 5 bin TL ikramiyeden kimler yararlanabilecek?

5 bin TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, ikramiye düzenlemesi kapsamındaydı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin de çalışan emekli sayıldığı için 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesi alamayacağı belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada "İlk düzenlemeden yararlanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimiz de 5 bin TL ödeme imkânından faydalanabilecek" ifadelerini kullandı. Bu açıklamaya göre yapılacak olan çalışma kapsamında 5 bin TL ikramiyeden çiftçilerde faydalanabilecek.

Editör: Habererk Com