CHP vekili çobanlık mülakatındaki soruyu AKP’lilere sordu! Bilemediler CHP vekili çobanlık mülakatındaki soruyu AKP’lilere sordu! Bilemediler

AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider'in Lapseki'de Çanakkale Boğazı'nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider'in, bir vatandaşın imar affından yararlanıp aldığı binayı devralıp yıktırarak yerine iki katlı lüks villa yaptırdığı belirlendi. Şikayet üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, villanın olduğu eski binaya verilen Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti ve binanın yıkılmasını istedi.

Vv-5

SÖZCÜ'nün elde ettiği belgelere göre, bir vatandaş 25 Ocak 2024'te CİMER'e denize sıfır 16 ayrı kaçak yapının tek tek parsel ve ada numaralarını bildirdi. AKP'li vekilin villasının olduğu alan için de şikayette bulunularak incelenme talep edildi. İnceleme sonucunda, eski binanın yerine betonarme lüks bir villa yapıldığı tespit edildi.

Eski binanın sahibi olan Hafize İçin isimli vatandaş, 2018'de Yapı Kayıt Belgesi hakkını elde etti ancak belge için binanın 31 Aralık 2017'den önce yapılmış olması şartı getirilmişti. AKP'li vekilin eski binayı 2017'den sonra yıkıp yeniden yaptığı hatırlatılarak, yapı kayıt belgesinin iptaline karar verildi.

Villa

Gider ise SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada, evi satın aldığını ve imar affından faydalanmış bir ev olduğunu belirtti. Ancak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Yapı Kayıt Belgesini iptal etmesi üzerine, "Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edildiğine dair bana bir şey gelmedi. Eğer iptal edildiyse ben ona itiraz ederim" şeklinde konuştu.

Yapı

AKP'li vekilin villasının yanındaki arsaya da kaçak kümes yapıldığı ve arsa sahiplerinin şikayetçi olduğu bilgisi de verildi. Lapseki Belediyesi'nin kaçak villa için ne yapacağı ise merak konusu oldu.

Editör: Habererk Com