Türk sinemasının duayen isimlerinden Şener Şen, 90 yaşında vefat eden meslektaşı Kayhan Yıldızoğlu’nun cenaze törenine katıldı. Şen, cenaze sırasında fotoğraf çekilmek isteyen hayranlarına sert bir şekilde karşılık verdi.

“Kara Murat” ve “Malkoçoğlu” gibi unutulmaz yapımlarda imparator, rahip ve kral rolleriyle hafızalara kazınan, 250’den fazla filmde rol almış usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, 9 Mart’ta İstanbul’daki evinde yaşlılığa bağlı sebeplerden ötürü hayata gözlerini yumdu.

Levent’teki bir camide öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazına, Yıldızoğlu’nun eski eşi Suna Yıldızoğlu’nun yanı sıra Şener Şen ve Menderes Samancılar gibi sanat dünyasının önde gelen isimleri de iştirak etti. Şen, cenazede kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyenlere engel olmaya çalışarak, “Yav gidin yav!” ifadesiyle tepki gösterdi.

Ahmet Kaya Konserinde Ülkücüler Ahmet Kaya Konserinde Ülkücüler

Yıldızoğlu’nun son isteği üzerine, annesinin mezarının yanına Feriköy Mezarlığı’na defnedileceği belirtildi.

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

26 Aralık 1936’da İstanbul Yeşilköy’de dünyaya gelen Kayhan Yıldızoğlu, Çerkez kökenli bir ziraat mühendisi olan babası Rahmi Bey ve Girit kökenli öğretmen annesi ile birlikte büyüdü. 1955 yılında yedek subay olarak askerlik görevini tamamlayan Yıldızoğlu, daha sonra İstanbul kambiyosunda döviz komiseri olarak çalışmaya başladı. Bu sırada tesadüfen Muhsin Ertuğrul’un dikkatini çekti ve oyunculuk seçmelerine davet edildi. Seçmelerde başarılı olan Yıldızoğlu, böylece sanat hayatına adım attı.

1976’da Suna Yıldızoğlu ile evlenen ancak iki yıl sonra ayrılan Yıldızoğlu, Haldun Taner’in teşvikiyle 1966’da ilk filmiyle sinema dünyasına giriş yaptı. Türk sinemasında genellikle rahip, doktor, komiser gibi karakter rollerinde izleyici karşısına çıkan Yıldızoğlu, 150’den fazla filmde rol aldı ve televizyon dizilerinde de boy gösterdi.

Kaynak: Haber Merkezi