~~Dava Adamı...


Uçsuz bucaksız bir ormanda yolunu şaşırmış birini görsen ve O'na ''Sen buralarda ne arıyorsun, senin başka işin yok mu, seni bir daha buralarda görmeyeyim...'' gibi bir tarzda davranarak gideceği doğru yolu göstersen ve bir başkası da '' Kardeşim hayırdır buralarda çaresiz kalmışsın, gel bir otur soluklan...'' gibi bir davranış tarzıyla O'na yanlış yolu gösterse sizce O kişi hangi yöne gider ???

 


...Ve ya köyünüze bir misafir gelse ve sen O'na en güzel yemekleri hazırlasan ama yeterince temizlenmemiş ve eski püskü kaplarda sunsan...Bir başkası da yemekleri çok kötü de olsa gayet temiz ve şık kaplarda sunsa sizce misafir hangi sofraya oturur ???

 


Bir seyahat firması kursanız, arabalarınız diğerlerinden yeni dahi olsa ama yolcuları, yol boyu yüksek sesle konuşup şoföre, muavinlere ve diğer yolculara sataşarak  devamlı huzursuzluk çıkarsa, diğer firma ise yolcuların, sükûnet içinde ve güvenli bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlasa ve siz daha düzgün ve kestirme  bir yola ve onlar ise daha kasisli ve dolambaçlı  bir yola gitseler dahi sizce insanlar hangi firmayı tercih eder ???

 


Aslında ''Hak'' olan davana bizzat kendi davranışların dolayısıyla zarar verdiğini farkında mısın ??? Senin şu anda beğenmediğin ve eleştirdiğin insanların çoğunun senin yüzünden bu harekete gelmediğinin ve senin yüzünden yanlış bir yola gittiğinin farkında mısın ?

 


Davanda samimi isen önce kendini ve çevreni düzelt! Davanı en iyi bir şekilde öğren ve yaşa! Daha sonrada mensup olduğun Ahlaka uygun bir şekilde yani güzel bir ifade tarzıyla, güzel bir sunumla ve onların güvenlerini kazanarak bütün insanlara anlat...