Toplantıyı, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Fransa büyükelçiliği ve Yeni ortakları Akkurtlar yani Fransa Türk Federasyonu, desetkledi.

Katılımın oldukça az olduğu toplantıya Paris'in banliyösünde 127.000 Türk'ün yaşadığı bir bölgede olmasına rağmen 300 kişiyi toplayamadıkları gözlendi.

Taner Yıldız, toplantı öncesinde Montfermeil dernegi  başkanı ve vatandaşlarla biraraya gelip bir süre sohbet etti. 

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, “Ülkemize, insanımıza, gençlerimize güvenelim ve geleceğin şu anki bulunduğumuz Türkiye’den daha iyi olacağına da inanalım. Bunu yapabiliriz. Tek bayrak için evet, tek Türkiye için evet, tek vatan için evet.” dedi.

Yıldız,  AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından  Paris'te düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı  Hükümet Sistemi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada,  AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana pek sorunu çözdüğünü söyledi. Şimdiye kadar birçok şey yaptıklarını ancak bunlar kadar önemli olan bir şeyi daha yerine getirmeleri gerektiğini belirten Yıldız, bunun "askeri darbelerin veya sivil kıyafetli olanların hangi isim altında gelirse gelsin bu darbelerin önüne geçmek" olduğunu anlattı.

Toplantı öncesi Türk basın mensuplarına da konuşan Yıldız,  Avrupa'da Türk bakanların ve siyasetçilerin toplantılarının engellenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'nin bölgesinde bazı ülkelerin konuşmalara koyduğu şerhler olduğunu dile getiren Yıldız, "Biz  Türkiye'de yapılacak bir halk oylamasında ülkemizin meseleleri hakkında karşılıklı fikir teatisinde bulunuyoruz.  Almanya'nın,  Hollanda'nın veya  Avusturya'nın bir meselesini vatandaşlarımıza konuşmuyoruz. Bunları birbirine karıştırmamak lazım." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim