şte dünya basını gözüyle Erdoğan-Trump görüşmesi:

ABD BASINI

- ABC News: Trump ve Erdoğan, ABD’nin Kürtler’i silahlandırma kararına rağmen ipleri koparmadı. İki lider, askeri ve ekonomik alanda işbirliğini yeniden kurma kararı aldı.

- Washington Post: Trump, Kürtleri silahlandırmasına rağmen Türk lidere övgü yağdırdı.

- CNN: Trump, Erdoğan’ı, gerginliklere rağmen hoş karşıladı.

- Voice of America: Trump, Erdoğan’ hoş karşıladı.

RUS BASINI

Görüşme Rusya kanadında da dikkatle izlendi. Rus basını, ortak basın toplantısında verilen mesajlardan özellikle birini ön plana çıkardı. Resmi ajans Sputnik ve bazı gazeteler, Trump’ın Türkiye’yle NATO ortaklığını ve iki ülkenin Soğuk Savaş’ta Sovyetler’e karşı aynı blokta yer almasının altını çizdiği cümlelerini manşetlerine taşıdı.

- DW (Almanya): Trump, Ankara’yı kızdıran SDG’yi silahlandırma kararından açıkça bahsetmekten kaçınırken, IŞİD ve PKK ile mücadelenin önemini vurguladı.

- Le Figaro (Fransa): Trump ve Erdoğan, buzları eritmeye çalıştı

- Express (İngiltere): Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı müttefik ilişkileri ve terörle mücadele ortaklıkları nedeniyle övdü.

- Jerusalem Post (İsrail): Trump ve Erdoğan görüşmesi, iki ülke arasında ABD’nin son Suriye’de Kürtleri silahlandırma kararından sonra gerilen tansiyonu yatıştırdı. Trump, Türkiye ile iyi ilişkilerin bu görüşmeden sonra her zamankinden daha iyi olacağını söyledi.

- Economic Times: Trump ve Erdoğan, dostluklarını Kürtlerin silahlandırılmasına rağmen güçlendirmeye yemin etti.

Editör: TE Bilişim