AFP haber ajansı, Kılıçdaroğlu’nun dün bir ay sürmesi beklenen yürüyüşünün üçüncü gününde olduğunu ve 2010’da CHP’nin başına geçmesinden bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açık ara en büyük rakibi olduğunu hatırlattı.

AFP’nin haberinde dikkat çekici şu ifadeler yer aldı: “Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun hareketlerinin ülkeye zarar verdiğini söyledi ve hukuki sorunlarla karşılaşabileceği konusunda Kılıçdaroğlu’nu uyardı. Erdoğan İstanbul’daki bir ticaret toplantısında, ‘insanları sokağa çağırmak ne onlar için ne de ülke için iyi’ dedi.”

AFP Erdoğan’ın Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sarf ettiği şu sözlere de haberinde yer verdi: “Elinde ‘adalet’ pankartıyla dolaşmak adalet getirmez. Eğer adaleti arıyorsan, adaleti aramanın makamı da yeri de Türkiye’de parlamentodur. Ve parlamentoda kürsüde ne diyeceksen adalet uğruna de.”

Fransız ajansının haberi Erdoğan’ın şu ifadesiyle son buldu: “Ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın.”

AFP’nin abonelerine servis ettiği bu haber, France24 gibi birçok saygın medya kuruluşu tarafından kullanıldı.

‘ERDOĞAN’IN SABRI TÜKENİYOR’

Almanya’nın saygın gazetelerinden Die Zeit de Erdoğan’ın sözlerini sayfalarına taşıyan gazeteler arasındaydı. Gazetenin internet sitesinde “Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun hukuki adımlarla tehdit etti” ifadesi yer aldı.

Zeit Online Erdoğan’ın konuşmasından satırlara haberinde yer verdi.

Katar merkezli Gulf Times gazetesinin internet sitesinde yer alan haber ise şöyle başlıyor: “Türkiye’nin anamuhalefetinin ‘adalet yürüyüşü’ dün üçüncü gününe girerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sabrının tükendiğinin sinyallerini verdi ve katılımcıların hukuki süreçlerle karşılaşabileceğini ifade etti.”

Gulf Times’ın haberinde Erdoğan’ın 16 Nisan referandumuyla yetkilerini genişlettiği ve Meclis’in rolünü zayıflattığı hatırlatıldı.

Ortadoğu haberlerini aktaran İngiltere merkezli Middle East Eye portalı ise “Erdoğan ‘adalet yürüyüşü’ için Türkiye’nin muhalefet liderini uyardı” yazdı. Güvenilir haberleriyle saygın yayın kuruluşları için referans olan internet sitesi, Erdoğan’ın “Yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın” açıklamasına dikkat çekti.

Öte yandan, İngiliz yayın kuruluşu BBC, Alman Deutsche Welle ve Rus Sputnik ajansının Türkçe masaları da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü açıklamalarını haberleştirdi.

Editör: TE Bilişim