CHP Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet Birliği, bu çerçevede NRW Eyalet Parlamentosu önündeki meydanda, Alman kamuoyunu ve Alman politikacıları bilgilendirmek amacıyla 4 gün boyunca kürsü kuracak.

Eyalet Parlamentosu önünde ilk gün CHP'lilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte durum değerlendirmesi yapan partililer, eylem sırasında halay da çektiler. Bilgilendirme kürsüsünü önümüzdeki günlerde ise, Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Alman politikacıların ziyaret etmesi bekleniyor.

“Türkiye açık cezaevine döndü”

Etkinlikte CHP'liler Türkçe, Almanca ve İngilizce “Adalet” yazılı dövizler ile Türk bayrakları taşıdılar. Ayrıca hep birlikte İzmir Marşı'nı söylediler.

CHP NRW Birliği Başkanı İbrahim Vural açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye'de özellikle 2010'dan bu yana çok haksız, hukuksuz, adaletsiz işler yapılıyor. Üç yıl öncesinde başlayan fiili başkanlık uygulamaları, 16 referandum süreciyle tamamen netleşmiştir. Yargı kalmamış, her taraf siyasallaşmıştır. Adaletsizce, hukuksuzca; insanlar, sizin meslektaşlarınız şu an içeride tutuluyor. Türkiye açık cezaevine döndürülmüş durumda. Düsseldorf'taki etkinliğimiz 4 gün sürecek; adalet arayan herkese kürsümüz açıktır.”

CHP'lilerin Eyalet Parlamentosu önündeki meydanda açtığı kürsü, 18 Haziran Pazar günü saat 16.00-19.00 arası, 18 Haziran Pazartesi ve 20 Haziran Salı günleri ise saat 18.00-20.00 arasında açık olacak.

Kaynak: dha