Rus askerleri bu sabahtan itibaren Hatay sınırındaki Afrin'e zırhlı araçlarla giriş yaptı.

Rus askerleri tanklarla ve zırlı araçlarla Hatay sınırımızda bulunan Afrin’e bugün sabahtan itibaren giriş yaptı. Halep ve Münbiç’ten sonra Afrin de Rus askerlerinin denetiminde.

Reuters’a konuşan YPG sözcüsü Redur Halil, Rusya ile anlaşmanın pazar günü yapıldığını açıkladı. Halil, Rus askeri birliklerinin zırhlı araçlarla şimdiden bölgeye ulaştığını ifade etti.

YPG’nin elinde olan Afrin’de kurulacak olan üste, terörle mücadelenin bir ayağı olarak Kürt militanlarının eğitimi sağlanacak.

Rus bayraklı zırhlı araçlar Afrin’de.

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK’nın uzantısı olan YPG’yi istemediğini her fırsatta dile getiren ve ABD ile bu nedenle sorun yaşayan Türkiye’nin, Rusya’nın bu hamlesine ne tepki vereceği ise merak konusu.

Uluslararası Türkçe Konuşan Ülkeler Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzarslan Suriye’de Rus askerlerinin Afrin’e girmesinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

TÜRKİYE, “MOSKOVA’DAKİ PYD OFİSİNİ KAPATIN” DERKEN…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Moskova’ya geçen hafta yaptığı ziyarette, kamuoyu önünde Moskova’daki PYD ofisinin kapatılması gerektiğini söylemişti. Ancak ruslar Moskova’daki ofisi kapatmak bir yana, Afrin’de PYD kontrolündeki bölgede, PYD güçlerini “yetiştirmek” için üs kurmaya karar verdi. PYD sözcüsü Halil, Afrin’de kurulacak olan üssün aynı zamanda “doğrudan irtibat ofisi” olarak da görev yapacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim