Çin’de  dünyada tam senaryolu yüz tanıma konaklamasını destekleyen ilk otel Feizhubuqie, Alibaba'nın ana kampı Hangzhou'da bulunuyor..

Geleceğin siyah teknolojisiyle dolu ve çeşitli akıllı olanaklarla donatılmış bir oteli olarak bu oteli bu kadar özel kılan ne?

1. Robotlar garson görevi görüyor

Alibaba Future Hotel'de konuklar, APP'ye kaydolduktan sonra doğrudan odaları ve hatta yatakları çevrimiçi olarak seçebilirler.

Misafirler otel lobisine vardıklarında aşağıdaki manzara karşısında şok olabilirler.

Çünkü geleceğin otel lobisinde sizi karşılamaktan sorumlu kişi ön büro değil, sizi karşılayan ve yönlendiren 1 metreden kısa sevimli küçük bir robotlar bulunuyor.

Cep telefonunuzdaki kimlik kartı veya yüz tanıma teknolojisini kullanarak kendi kendine giriş yapın.

Size coşkuyla şunu söyleyecektir: "Merhaba, FlyZoo Hotel'e hoş geldiniz! Zaten giriş yaptınız, lütfen beni asansöre kadar takip edin!"

Doğru duydunuz, kimlik kartınızı almayı atlayın ve kayıt olmak için ön büroya gidin ve doğrudan asansöre gidin.

2. Asansörler, odalar, restoranlar ve spor salonları yüzlerini tarayarak kapıyı açar.

Asansör kapısına bir misafir geldiğinde asansör, misafirin kimliğini belirlemek için duyusal olmayan vücut kontrol sistemini kullanıyor ve asansöre binme niyetini belirliyor, ardından otomatik olarak açılıyor ve misafirin kalacağı kata göre ayarlanıyor.

Misafir odanın kapısına vardıktan sonra misafir odası kapı tanıma cihazı misafirin kimliğini tanıyarak misafirin odaya girme niyetini tespit eder ve kapı otomatik olarak açılır.

Güç elde etmek için kart takmanıza gerek yoktur.Misafir odaya girdiğinde ışıklar otomatik olarak karşılama moduna girecek, TV otomatik olarak açılacak ve karşılama arayüzüne girilecektir.

Odadaki klima, televizyon, ışıklar, perdeler ve diğer ekipmanların manuel olarak çalıştırılmasına gerek yoktur.Misafirlerin sadece Tmall genie'ye talimat vermesi yeterlidir ve her şey yatarak yapılabilir.

"Merhaba Tmall Elf, televizyon izlemek istiyorum." TV açılır ve ilk ekran Cool Meow arayüzüdür. Doğrudan Youku VIP moduna varsayılan olarak tüm programlar ücretsiz olarak izlenebilir. "Merhaba Tmall Elf, lütfen perdeleri aç" "Merhaba Tmall Elf, lütfen ışıkları romantik moda çevir".

3. Aç mısın? Sesli sipariş, robot teslimatı

Bir otel odasında açsanız uzanın. Tmall Genie'ye bir komut vermeniz yeterli; robot, müşterinin sipariş ettiği ürünleri doğrudan otel odasının kapısına teslim edecek.

Bir restorana veya spor salonuna gitmek ister misiniz? Sorun değil. Tek yapmanız gereken yüzünüzü kaydırmanız, tüm otelin akıllı kimlik sistemi etkinleştirilecek, asansörler, restoranlar ve spor salonları yüzünüzü kaydırdığınızda otomatik olarak açılacak.

Misafirler restorana girdiği anda yüz tanıma sistemi kimliklerini ve oda numaralarını tanıyacak ve sipariş ettikleri yemekler otomatik olarak tüketim listesine kaydedilecek. Konukların artık ödeme yapmasına veya imza atmasına gerek yoktur ve yemeklerini bitirdikten sonra şık bir şekilde ayrılabilirler.

 4. Giriş yaptıktan sonra tek tıkla çıkış yapın

Yunanistan ile Londra’da yapılan görüşmenin detayları… Yunanistan ile Londra’da yapılan görüşmenin detayları…

Oda turlarının beklenmesini gerektiren geleneksel otel çıkış sürecinin aksine, gelecekteki otelde konukların bagajlarını topladıktan sonra yalnızca otel uygulamasını açmaları ve çıkış yapmak için tıklamaları gerekecek. Sistem, misafirin mağazada kaldığı süre boyunca tüm tüketimini gösterecektir:

Raporlara göre Feizhu Buqi, "Alibaba ekonomisindeki bir dizi teknolojik yeniliğe" dayandığını iddia ediyor. Meslekten olmayanların ifadesiyle, Fliggy, Damo Araştırma Enstitüsü, Alibaba Cloud gibi çeşitli Alibaba ekiplerinin teknolojilerini ve yapay zeka deneylerini kullanıyor. Alibaba, Feizhubuqi'nin Alibaba'nın "yeni perakende"si için bir test alanı haline gelmesinin beklendiğini söyledi.

Editör: Habererk Com