Antalya'nın turistik bölgesi Kundu'da faaliyet gösteren tekstil mağazaları, 2016 yılı ürünlerini kaldırım üzerinde açtıkları tezgahlarda etiketin yarı fiyatına satıyor. Nevruz nedeniyle Antalya'ya geleceği düşünülen İranlı turistler için sokaklara standlar açıldı. Ayakkabıdan gömleğe, montlardan oyuncaklara, kemerden iç çamaşırlarına kadar yüzlerce farklı ürünün satıldığı standlar, turistler kadar yerli halkın da ilgisini çekti. Fiyatları 10 TL ile 300 TL arasında değişen ürünler 10 gün boyunca satılacak.

Kundu esnafından Fatma Yılmaz, yılda bir kez 20 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında 10 gün açık pazar kurulduğunu belirtti. Fatma Yılmaz, "İranlı turistlerin gelmesini dört gözle bekliyoruz. Yarından itibaren yoğunluk olmasını umuyoruz. İranlı turistlerin bölgeye gelmesiyle koleksiyonu bozuk, bir önceki sezona ait ürünleri vitrin ve depolardan çıkartarak kaldırım üzerine kurulan açık pazarda satılığa çıkarıyoruz. İranlılar ucuz ne bulursa alıyor. Buradaki ürünler de koleksiyon sonu olduğu için normal değerinin yarı fiyatına satılıyor" dedi.
Uzun zamandır Kundu'da ayakkabı ve tekstil mağazası işleten Mehmet Erden, "Nevruzda İranlıların bölgeye akın etmesini umuyoruz. Alışveriş yapmayı, hediye almayı çok seviyorlar. Bizler elimizde kalan eski sezon ürünleri bitiriyoruz onlar da hediyeliklerini almış oluyor. Birkaç gün içinde birçok esnaf elindeki eski ürünleri sıfırladı" dedi.

 

Kaynak: dha