30 yıldır çekirdeksiz karpuz ıslahı yaptıklarını belirten Juan Sastre Ferrus, özellikle Avrupa kentlerinde bu ürünün büyük ilgi gördüğünü anlattı. Ferrus, "Çekirdeksiz karpuzda Avrupa'da gösterdiğimiz başarıyı Türkiye'de de yakalamak istiyoruz. Yapılan ıslahla doğal olarak yetiştirilen 5-6 kilogram ağırlığındaki karpuzlar, Türkiye'de de ilgi görmeye başladı.

Çekirdeksiz karpuzun İspanya'daki pazar payı yüzde 90'larda. Türkiye'de ise şu an piyasada yüzde 4- 4.5 yer alıyor. Bunun ileri günlerde artması için çalışma yürütüyoruz" dedi.Bayer Sebze Tohumları Tedarik Zinciri Müşterileri Yöneticisi Mehmet Haşim Çakır ise Türkiye'de önemli süper marketlerde çeşitli markalarda çekirdeksiz karpuzlar satıldığını söyledi. Çakır şöyle konuştu:

'ÜSTELİK KÜÇÜK'

"Türkiye'de ilk önce siyah çekirdeksiz karpuz uygulamasını biz başlattık. Bunda belli bir aşama kaydettik ve başarılı olduk. Türk  tüketicisinin reaksiyonunu ölçerek bir sonuca ulaştık ve yeni çeşitlerin de bu pazarda yer bulabileceğini düşünüyoruz. Türk tüketicisi yenilik ve kolaylık arayan tüketicidir. Bunun örneklerini farklı sektörlerde de görebiliyoruz. Özellikle sebze-meyve sektöründe insanlar artık daha kolay tüketebilecekleri ve ortalama boylarda ürünleri tercih etmektedirler. Çekirdeksiz karpuzun en önemli özelliklerinden bir tanesi de 5-6 kilogram bandında olmasıdır. Bu tüketicilere kolay kullanım sağlamaktadır. Çünkü bu tür karpuzları hem buzdolabında saklamak daha rahat oluyor, hem de 4 kişilik bir ailenin hızlı bir şekilde tüketebilmesine olanak sağlamaktadır. Biz ülkemizde de çekirdeksiz karpuzun Avrupa'daki gibi gelişeceğine inanmaktayız. Yaptığımız araştırmalarda süper marketler, ihracatçılar ve üreticilerin bizim ile aynı fikirde olduklarını gördük."

Kaynak: dha