Garip bir durum var.

İnsanların bir kısmı ülkemizde olan bitenin tam olarak farkında değil.

Biri MHP diğeri AKP kanadından iki örnek vereceğim.

Örnek bir: Bursa’dan MHP’li bir kardeşimiz diyor ki,

“Ağabey bizimkiler bu referandum işini fazla abarttılar. Neymiş Erdoğan üst üste Cumhurbaşkanı olacakmış, sonra Başkanlığı getirecekmiş. Olsun, çok çalışır hükümeti de biz kurarız ve liderimizi Başbakan olur.”

Bu kardeşimiz samimi, partisine tek gün küsmeyen, kırıldığında bile bağrına taş basan birisi. Düşündüm ve dedim ki,

“Gönül kardeşim referandumda tercih sana aittir ama şunu bil ki; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi veya Başkanlık Sistemi olur ise.

Artık, değil MHP’nin AKP dahil hiçbir partinin Başbakanlık hedefi olmayacak.

Artık, ülkücüler “Devletin başına Devlet gelecek” sloganını atamayacak.

Artık, hani başın dara düşüp de birini aradığında, “Aziz kardeşim biz muhalefetteyiz, bir şey yapamam” cevabını alıyordun ya, bu cevabı bile bulamayabileceksin.

Artık, bu ülkeyi karşılıksız sevenlerin torunları bile iktidar yüzü göremeyecek. CHP, DP, AP, ANAP, RP, DYP, DSP, AKP Başbakanlar çıkardı ve iktidarlar yaşadı nasılsa…

Artık, bize Fatiha bilmezler denemeyecek(!), ezelden beri namaz kıldığımız hatırlanacak.”

Devam etmeme fırsat bırakmadan dedi ki, “zeytinle uğraşmaktan başka şeyi takibe zamanımız kalmamış, şimdi anlaşıldı durum.”

Örnek iki: Kastamonu’dan AKP’li bir kardeşimiz diyor ki,

“Bunların bütün derdi Tayyip beyi devirmek, onu yerinden etmek. Ona Cumhurbaşkanlığını çok gördüler ama Allah’ın yardımıyla inşallah bunu başaramayacaklar.”

Bir ağabeyimiz ona dedi ki,

“Güzel kardeşim, bu Referandum Tayyip beyin Cumhurbaşkanlığını etkilemiyor. Referandumda ister “hayır” çıksın, isterse “evet”, Sayın Erdoğan 2019’a kadar Cumhurbaşkanlığını sürdürecek, sonra bir daha seçilebilecek.”

Eğer evet çıkarsa, değişecek şey senin anlayacağın Tayyip bey hem Cumhurbaşkanı, hem Başbakan, hem parti Genel Başkanı olacak. Devlet sistemindeki atamaların çoğu, içeride ve dışarıda alınacak kararlar, temsiller Sayın Cumhurbaşkanının uhdesinde olacak.”

“Eğer hayır çıkarsa, ne Cumhurbaşkanı değişecek ne de hükümet. Her şey aynen devam edecek. Kısacası ülkeyi yine sizin parti yönetecek.”

Ne derse iyi, “ya öyle mi, böyle bilmiyordum, o zaman düşünmek gerekir.”

En iyisi, birbirimizi kırmayalım, huzur içinde oyumuzu verelim, vatanı için tescilli bedel ödeyenleri hainlerle aynı kefeye koymayalım, yarın yüz yüze bakacağımızı unutmayalım, referandum sonrasında birileri şakalaşırken biz amatörlerin ayazda kalabileceğini yadımızdan çıkarmayalım.

Es-selam olsun, ves-selam olsun, has-kelam olsun milletimiz için hayırlısını dileyenlere…