Abdülkadir Selvi bir kaç defa Bahçeli'nin Başkanlık sistemine niçin evet dediğini hala anlayamadığını, zira sistemin MHP'yi tasfiye edeceğini yazdı.

Geçen hafta bir TV programına katılan Burhan Kuzu' da  başkanlık sisteminin iki partili bir sistem olduğunu, bir sağ bir sol parti kalacağını,ötekilerin tasfiye olacağını söyledi.

Benzer görüşleri başka AKP'liler de dile getirdiler.

Yani sistem değişikliği ile birlikte MHP tarih sahnesinden silinecek. Bir parti kendi kendisini  niye yok eder, anlayabilmek mümkün değil.

Oysa etrafımızdaki kuşatma büyüdükçe  milletin sığınacağı,kendini bulacağı yegane sığınak milliyetçiliktir.

Milliyetçilik sadece bir devlet kurma ideolojisi değildir aynı zamanda bir ulus inşası aracıdır. Milletleri milliyetçilik kurar. Milliyetçiliğin sahneden çekildiği ülkelerde,  millet ipi kopmuş tespih taneleri gibi dağılır.

İsrail için askeri stratejiler üreten Oded Yinon, 80'li yıllarda  Ortadoğu'da bir çok devlet var ama o devletlerin milletleri yok,dolayısıyla bu milletsiz devletleri parçalamak çok kolay demişti. İlk deneme Irak'da yapıldı başarılı oldu,ikinci deneme Suriye'de yapılıyor. Üçüncü de belki sıra Türkiye'ye gelecek...

Millet şuurunun aşındığı yerlerde insanlar kendilerini ya etnik yahut mezhep kimlikleri ile tanımlarlar. Bugün Türkiye de böyle bir süreç yaşanıyor. Düne kadar kendini Türk milletine mensubiyetle tanımlayanların yerini aleviyim,sunniyim,Kürdüm,Çerkez'im diye tanımlayanlar aldı. Daha bir kaç gün önce İzmir'de şehit olan polis memuru Fethi Sekin için hemen o Kürttü söylemleri  ileri sürülmedi mi? İnsanların etnik kökenleri farklı olabilir. Bu ne rahatsızlık ne de eleştiri konusu olabilir. Ancak ortak bir kimlikte buluşmak yerine alt kimlikleri yarıştırmak o ülkeyi kaosa götürür.

Milliyetçilik hem milleti hem devleti kuran ideolojidir. Onu yok ederseniz aynı zamanda  kurduklarını da dayanaksız hale getirirsiniz.

Elbette, MHP tasfiye oluyor diye Türk milliyetçiliğinin de ömrünü tamamladığı söylenemez. MHP onun siyasi ayağıydı, milliyetçiliğin projelerini hayata geçirecek vasıtaydı. On dokuz yıl boyunca bu görevi yerine getiremedi, önüne çıkan tarihi fırsatları bir bir heder etti. Çünkü Politika üretecek kadroları tasfiye etmiş,  yeni politikalar üretme yeteneğini  kaybetmişti. Ancak  bir gün düzelir umudu  milliyetçi enerjiyi diri tutmaya yetiyordu.

Sistem değişikliğinden sonra artık böyle bir umut olmayacak... MHP'ye 50 milletvekili verilecek söylentileri, Bahçeli'nin başkan yardımcısı olacağı iddiaları hep spekülasyondur.  Bürokraside tek bir ülkücü genel müdüre, müsteşara tahammül edemeyenler mi   kontenjan verecek? Bu söylentiler doğru olsa bile MHP'nin ideolojik olarak tasfiye edileceği gerçeğini değiştirmez. Size kontenjan verenler,size kendi politikalarına aykırı siyaset yapma imkanını verirler mi? Hangi parti size 50 kontenjan verip, hadi git bana muhalefet et der. Parti kurmak isteyeni Fetö'cü ilan etmekle tehdit eden bir yönetim  buna izin verir mi?

Dünyanın her yerinde Ulus devleti yok etmek isteyenler önce milliyetçiliği yok etmeye çalışmışlardır. Çünkü, o yok edilmedikçe -ulus devleti- dağıtmak mümkün değildir.Ulus devletin ideolojik dayanağı milliyetçiliktir. HDP'nin iki de bir ulus devletten şikayet etmesi  bu yüzdendir. Ulus devlet bölünmeye,kabileleşmeye, müsaade etmez. Milliyetçilik barikatı aşılırsa, ulus devlet de korumasız kalacak,yeni bir devlet biçiminin önünde hiç bir engel kalmayacaktır. Onun için sistem değişikliğine  evet diyenin de hayır diyenin de iyi düşünmesi gerekir. Evetler hayırlar sadece başkanlık sistemini belirlemeyecek,aynı zamanda nasıl bir devlet istediğimizi de belirleyecek....