Dikili'nin Bahçeliköy Mahallesi plajına geçen pazar günü saat 16.00'da 50 FD 038 plakalı cipiyle gelen, erken emekli olduktan sonra müteahhitlik yaptığı öğrenilen emekli komiser 45 yaşındaki Tarkan Tekeoğlu, iddiaya göre, uyuyan oğlu Mehmet'i araçta bırakarak serinlemek için denize girdi. Kayseri'den İzmir'e arazi bakmaya geldiğini söyleyen Tarkan Tekeoğlu, iddiaya göre, denize girmeye pek de uygun olmayan bölgede, bir süre sonra aracına dönünce, oğlunun cipte olmadığını gördü.

Çevreyi arayan, ancak oğlunu bulamayan Tarkan Tekeoğlu durumu jandarmaya bildirdi. AFAD, AKUT, İzmir sualtı ekipleri ve vatandaşlar da arama çalışmalarına destek verdi. Üstünde kırmızı-beyaz bir tişört, mavi şort ve beyaz ayakkabı bulunduğu belirtilen Mehmet için helikopter ve drone'larla da gökyüzünden yapılan arama çalışmaları sonuçsuz kaldı. Bölgedeki arama çalışmaları aradan geçen 5 günün ardından bugün sonlandırıldı. Çocuğun bulunması için yürütülecek çalışmalara cinayet büro dedektiflerinin de dahil olacağı öğrenildi.

OTOMOBİLDE GÖRÜLMEDİ
Öte yandan; minik Mehmet'i arama çalışmalarında cipin güzergahı olan Çanakkale'den itibaren, kaybolduğu İzmir'in Dikili İlçesi'ne kadar Mobese ve işyerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelenmiş; ne ön ne de arka koltukta kayıp çocuğun görünmediği belirtilmişti. Baba Tarkan Tekeoğlu, ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

KAYIP MEHMET OLAYINDA ŞAŞIRTAN GERÇEK
İzmir Dikili'de emekli komiser Tarkan Tekeoğlu'nun, geçen pazar günü cipte uyurken bıraktığını iddia ettiği oğlu Mehmet'i arama çalışmalarını sürdüren jandarma, şaşkınlık yaratan gerçeği ortaya çıkardı.
Tarkan Tekeoğlu'nun jandarmaya kayıp oğlu olarak verdiği fotoğrafın şu anda 17 yaşında olan oğlu Batuhan Serkan Tekeoğlu'nun küçüklük fotoğrafı olduğu tespit edildi. Polisin eşi ve kayınvalidesinin de ifadesine başvuran jandarma, ailenin tek çocukları bulunduğu gerçeğini de teyit etti. Geçmişe dönük hastane ve nüfus kayıtlarına yönelik incelemede de, kayıp Mehmet'in kaydı bulunamadı. Emekli komiser Tarkan Tekeoğlu'nun Nüfus Müdürlüğü'ne çocuğunun doğduğuna dair belge göstermek yerine, sözlü ifadesiyle kimlik belgesi çıkarıldığı saptandı.

Bu gelişme üzerine Tarkan Tekeoğlu aranmaya başlandı. Tarkan Tekeoğlu'nun yeniden ifadesine başvuralacağı açıklandı.

Kaynak: dha