Geçen yıl bugün oğlunu şehit veren Şengül Daniyar, sıcağa aldırmadan oğlunun kabrinin yanı başından ayrılmadı.

Arife Günü'nde Antalya'daki mezarlıklar ziyaretçilerle doldu taştı. Büyükşehir Belediyesi mezarlıklarda ücretsiz çiçek dağıtırken, mezarlıklar arasında ring seferleri düzenledi. Uncalı Mezarlığı içinde yer alan asker ve polis şehitliklerinde ise duygu dolu anlar yaşandı.

Antalya Garnizon Komutanı ve 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran'ın da ziyaret ettiği şehitlikte, aileler yakınlarının mezarlarını temizledi, çiçek bıraktı, dua okudu.
2012 yılında Hakkari'de şehit düşen Jandarma Komando Üsteğmen Gökhan Korkut'un ağabeyi Mustafa Korkut, şehit kardeşinin adını verdiği oğluyla ziyarete geldi. 2 yaşındaki Gökhan, şehit amcası Gökhan Korkut'un fotoğrafına dokundu. Ağabey Mustafa Korkut bayram günlerinde burukluklarının hep olduğunu söyledi. Korkut, "Aynı zamanda gururluyuz. Vatan için şehit oldu, sevdiklerini düşünmeden 'önce vatan' dedi. Üç askerini kurtardı. Sadece biz onun eksikliğini hissediyoruz. Oğluma adını verdik, ismini yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın, bu vatan şehitler sayesinde ayakta, bizler onlar sayesine bayramı kutluyoruz" dedi.

GEÇEN YIL BUGÜN ŞEHİT OLDU

Şehitlikteki ziyaretçilerden Şengül Daniyar'ın acısı ise daha büyüktü. Geçen yıl bugün oğlu Uzman Çavuş Ali Daniyar'ı Hakkari'de şehit veren Şengül Daniyar, mezarın yanı başında sıcak havaya aldırmadan oturdu. Gözyaşlarına hakim olamayan anne Şengül Daniyar, "Acısı hiç bitmiyor, acısı sürekli bizimle. Elimizden alınalı tam bir yıl oldu. Geçen yıl bugün şehit verdik" diye konuştu.

21 YILDIR HER CUMA ZİYARETE GELDİLER

Oğulları Yusuf Yitmez'i 21 yıl önce şehit veren İsmail ve Fatma çifti mezarlık ziyaretçileri arasında yerini aldı. Anne Fatma Yitmez, devam eden terör olaylarını kınadı. Yitmez, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız böyle ne olacak? Ne zamana kadar dayanacağız? Kimini zehirliyorlar kimini bombalıyorlar. Nereye kadar böyle gidecek? Hepsine üzülüyoruz sadece oğlumuza değil. Fırsat buldukça oğlumuzun yanına gelmeye çalışıyoruz. Hiçbir cuma onu yalnız bırakmadık. 'Ailem gelmedi' demesin istedik."

Kaynak: dha