Kreşte çocuklara, İngilizce, drama, halk oyunları ve satranç öğretiliyor.

Şenol Şankaya'nın CEO'luğunu yaptığı Yeşim Tekstil 29 yıldan bu yana çalışanlarının çocuklarına kreş hizmeti veriyor.  Çalışanlarının yüzde 51’ini oluşturan kadının güçlenmesi ve istihdamının artırılmaya yönelik çalışmalar yapan firmada çalışan kadınların işe başlayınca çocuklarını fabrika içersinde 1000 metrekare alan üzerine kurulan kreşte bırakılıyor. Eğitim sertifikalı 1 yönetici, 2 vardiya sorumlusu, 11 öğretmen, 8 bakıcıdan oluşan toplam 22 kişilik uzman ekibin görev yaptığı kreşte, çocukların tüm ihtiyaçları fabrika tarafından ücretsiz karşılanıyor. Doğum sonrası bebeği ile işe gelen anneler belirli saatlerde izin alarak kreşe gidip çocuklarını emzirdikten sonra tekrar işbaşı yapıyorlar.
Çocuklara, İngilizcenin öğretildiği, drama, halk dansları ve satranç eğitiminin verildiği kreşte,  07.00-23.00 arasında çalışanların çocuklarının uykularıyla da  ilgileniyor, karınlarının doymasını sağlıyor ve bezleniyorlar.

OĞLU DA AYNI KREŞTE KALIYOR
Annesi, Yeşim Tekstil'de çalışırken 29 yıl önce bu kreşte büyüyen Koray Başusta, askerlik görevini yaptıktan sonra bu fabrikada çalışan Gizem Başusta ile evlendi. Çiftin dünyaya gelen çocukları da bu kreşten mezun oldu.
"KADINLARA YÖNELİK POZİTİF AYRIMCILIK UYGULUYORUZ"
Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya, firmalarının kurulduğu ilk günden bu yana kadınlara yönelik pozitif ayrıcalık uyguladıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Kreşimizde halen 250 çocuğumuz ücretsiz eğitim alıyor. Bundan çok mutlu oluyoruz. Burada 0-6 yaş grubundaki çocukların sadece bakımları değil eğitimlerine de önem veriliyor. Bu amaçla her ay çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenerek onların keyifli saatler geçirmelerine olanak sağlıyoruz."

 

Kaynak: dha