Jandarmaya olayla ilgili tutanak tutturup veteriner hekimden annesi Mutlu Yiğit ile rapor alan Şeyma Kaya, "Bavulların rahat taşınması için görevli köpeğimi diğer arkadaşına vermiş. O da denize düşürdü. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.
İstanbul'da Bakırköy Özel Sağlık Koleji'nde okuyan ve evlerinde Pug cinsi olan Belis ve 1.5 yaşında Tekila adlı köpekleri besleyen Şeyma Kaya, annesi Mutlu Yiğit, teyzesi, dayısı ve komşuları olan Aşkım Ece Polat ile tatillerini Avşa Adası'nda geçirmeye karar verdi. İstanbul'da restorant işleten Mutlu Yiğit geçen pazartesi günü kızı ve komşusu Aşkım Ece Polat ve taşıma kotusuna koydukları Belis adlı köpeği, Yenikapı'dan sabah saat 10.30'da hareket eden Burak Reis 3 adlı Deniz Otobüsü ile Avşa'ya yolcu etti. Mutlu Yiğit, erkek kardeşi, ablası ve 2 bebeği ile Tekila adındaki köpeği otomobiline alıp Tekirdağ'dan araba vapuru ile Avşa'ya hareket etti.

DENİZ OTOBÜSÜNDE DENİZE DÜŞEN KÖPEK BOĞULDU
İddiaya göre deniz otobüsüne binen Şeyma Kaya, yanında yolculuk yapmasını istediği Belis adlı köpeğini görevlilerin ısrarı üzerine bavulların bırakıldığı bölüme koydu. Yolculuk sonrası köpeği almak için bavulların olduğu yere giden Şeyma Kaya, bu sırada "denize köpek düştü, boğuluyor" sesleri duyunca hemen dışarı çıktı. Düşen köpeğin Belis olduğunu gören Şeyma Kaya, "Ben size demedim mi köpeğimi yanıma alayım" diye bağdı. Genç kız, yanında bulunan Aşkım Ece Polat tarafından güçlükle sakinleştirildi. Düştüğü denizden taşıma kutusunda çıkartılan ve yuttuğu suları çıkarması için sallanan Belis daha sonra baygın halde Şeyma Kaya'ya verildi. Şeyma, Avşa'ya gelen annesi ile birlikte köpeğini veteriner hekime getirdiyse de hayvan telef oldu. 
Bunun üzerine kızı Şeyma'yı yanına alan Mutlu Yiğit, Avşa Jandarma'ya giderek İDO'dan şikayetci oldu. Veterinerden aldığı köpeğin boğularak öldüğü raporunu ise şikayet dilekçesine ekledi. 

ÖLÜMÜN ÖZÜRÜ OLMAZ
Belis'in ölümü ile ilgili ihmali bulunlar hakkında dava açacaklarını ve bunun sonuna kadar takipcisi olacaklarını söyleyen Mutlu Yiğit, "Jandarmada ifade verirken görevliler  İDO 'yu aradılar. Onlardan bilgi aldılar. Daha sonra konuştukları kişi özür dilemek için bizimle görüşmek istediğini söyledi. Ben ise, 'ölümün özürü olmaz' diyerek konuşmayı kabul etmedim. Köpeğimizi Avşa'ya defnettik. Tatilimiz ise zehir oldu" diye konuştu.

BENZER OLAY YAŞANMIŞTI
Bu arada  İstanbul'da yaşayan ve Ramazan Bayramı tatilini de fırsat bilen İpek ve Orçun Orhan kardeşler, tatillerini Muğla'da geçirmek üzere 17 Haziran sabahı İDO'ya ait Adnan Menderes Feribotu ile Bandırmaya'ya gelmek üzere Yenikapı'dan ayrıldı. Orhan kardeşler yanlarında bulunan Golden Labrodor melezi 'Sushi' adlı 8 yaşındaki köpeklerini ise görevlilerin uyarısı üzerine evcil hayvanların bulunduğu bölüme bıraktı. Yolculuk sonrası Orhan kardeşler köpeklerinin telef olduğnu öğrenince şok oldular. İpek ve Orçun Orhan daha sonra otomobillerine koydukları köpeği nekropsi (hayvanlara yapılan otopsi) yaptırmak üzere Bursa'da Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürdü.Orhan kardeşler henüz hazırlanmayan nekropsi raporuna göre İDO hakkında dava açacak.

Kaynak: dha