Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun İl Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün ortak paydaş olduğu 'Evdeki Hayatlar' projesi kapsamında, 2012 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik zedelenmesine bağlı olarak boynundan aşağısı felç olan Nazmi Çetik'in İlkadım İlçesi’ndeki evinde ziyaret edildi.

Evde bakım hizmeti alan Nazmi Çetik’in eşi Ülken Çetik, evde sağlık hizmeti veren personelle aile gibi olduklarını söyledi. Ülken Çetik, "Eşim sabah işe servisle gidiyordu. O gün kendi arabasıyla gitmek istedi. Israr ettim servisle işe git diye ama arabasıyla işe gitti. Yarım saat sonra eşimin kaza haberi geldi. Sonra hastaneye yoğun bakıma kaldırdılar. Doktorlara durumunu sorduğumda bana, 'Ümit yok' dediler. Eşim daha sonra 4 ay yoğun bakımda yattı. 4 ay gece-gündüz yoğun bakımda bekledim. Devletimiz olmasa biz ne yaparız? Evde bakım hizmetlerini ayağımıza getiriyorlar. Evimize gelen sağlık ekiplerini çok seviyorum. Onlarla aile gibi olmuştuk. Bir tanesi şimdi başka bir ile gidiyor. Onlar da benim çocuklarım sayılır" dedi.
Proje hakkında bilgiler veren BİK Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar, evde sağlık hizmeti alan ailelerin yaşantılarını kamuoyuna yansıtmaya çalıştıklarını belirterek, "Evde sağlık hizmeti alan hastalarımızı, toplumsal bilinci oluşturmak için onların yaşantılarını kamuoyuna yansıtmaya çalışıyoruz. Samsun’da şu anda böyle hizmet alan 10 ailemiz var. 10 aileye her hafta giderek bu insanların yaşantısını kamuoyuna sunacağız" diye konuştu.

TEKNİKER AKSOY: AİLE GİBİ OLDUK
2012'den bu yana hastayla ilgilenen Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan ve tayini başka bir ile çıkmasından dolayı aileye son kez gelerek helallik alan sağlık teknikeri Emre Aksoy, "2012 yılından beri Nazmi Çetik’e hizmet veriyoruz. Ben onlarla aile gibi oldum. Bugün son muayene günümüzdü. Son kez sağlık hizmeti verip, Nazmi ve Ülken çifti ile vedalaşıp, helalleştik. Artık yeni görev yerimde hizmet yapacağız" dedi.
Tedavilere katılmaya başlayan Doktor Özge Işıtan, ailenin her zaman yanında olduklarını ve olmayada devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: dha