Giderken arkadaşlarına "Şehit olacağım" diyen Şehit Uzman Çavuş Erol’dan geriye, Uludağ’da karlar altından kurtarıp ‘Garip’ adını verdiği köpeğiyle çektirdiği fotoğrafı kaldı.

Nazımiye İlçesi kırsal kesiminde PKK'lı teröristlerin dün roketatar ve otomatik silahlarla ateş açması sonucu Uzman Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Erol şehit olurken, 2 asker yaralandı. Daha önce Diyarbakır ve Tokat Jandarma Özel Harekat timlerinde çalışan Uzman Çavuş Ahmet Erol, 3 yıl önce geldiği Bursa’da, Jandarma Arama Kurtarma Timi'nde göreve başladı. Geçen yıl dilekçe vererek tekrar terörle mücadeleye katılmak için gönüllü olarak doğuda görev yapmak istediğini bildiren Ahmet Erol, geçen Mart ayında Tunceli’ye tayin edilirken, 2 Nisan’da Jandarma Özel Harekat Taburu’nda görev yapmaya başladı.

“ŞEHADET ŞERBETİ İÇMEYE GİDİYORUM”
Uzman Çavuş Ahmet Erol, Bursa’da iki yıl daha çalışma hakkı olduğu halde terörle mücadelede görev yapmak üzere geçen Mart ayında Bursa'dan ayrılırken arkadaşlarına, "Şehadet şerbeti içmeye gidiyorum, şehit olacağım” dediği belirtildi.
Şehit Uzman Çavuş Ahmet Erol'dan geriye Uludağ'da görev yaparken, kayak yapanların haber vermesi sonucu kar kütlesinden çıkamayan köpeği, ekip arkadaşlarıyla kurtardıktan sonra beslemeye başladığı ve 'Garip' adını verdiği Golden cinsi köpekle çektirdiği fotoğraflar anı olarak kaldı. Tayinine kadar köpeği beslemeye devam eden Uzman çavuş Ahmet Erol ekip arkadaşlarıyla birlikte Uludağ’da görev yaptığı sırada çok sayıda kişiyi donarak ölmekten kurtardığı hatırlatıldı.
Şehit Uzman Çavuş Ahmet Erol’un cenazesi bugün Tunceli’de düzenlenecek törenin ardından uçak ile memleketi Konya’ya gönderildiği Seydişehir İlçesi İncesu Mahallesi’nde öğleleyin düzenlenecek askeri tören ardından toprağa verilecek,
 

 
 

Kaynak: dha