Çanakkale kahramanlarımızdan Koca Seyit’in doğup, büyüdüğü ve adının verildiği Koca Seyit mahallesinde yaşanan susuzluk sorunu Balıkesir Milletvekili İsmail OK tarafından TBMM gündemine taşındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya konu hakkında soru önergesi veren OK, ‘’Çanakkale kahramanımız Koca Seyit’in emanetine böylemi sahip çıkıyorsunuz’’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Balıkesir ilinin 2014 yılında büyükşehir belediyesi olmasıyla daha fazla hizmet alacakları yönünde kandırıldığını belirten Milletvekili OK ‘’Vatandaşlarımız Büyükşehir yasasının kendilerine daha iyi hizmet edeceği yalanlarıyla ne yazık ki kandırıldı. 2017 yılında Türkiye’nin en batı illerinden biri olan Balıkesir ilimizin Kocaseyit mahallesinde halen vatandaşlarımız çamaşırlarını sokakta yıkamak zorunda bırakılıyor. Kocaseyit mahallemizde vatandaşlar yemek yapacak su bulamadıkları gibi camide susuzluk nedeniyle abdest de alamıyor. Bu utanç AK Parti iktidarı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesine yeter de artar. Çanakkale destanımızın büyük kahramanlarından Koca Seyit’in doğup, büyüdüğü ve adının verildiği bu Kocaseyit mahallesi böylesi bir durumu hak etmiyor’’ diyerek tepkisini belirtti.

Bu Olayın Takipçisiyim

Kocaseyit mahallesinin yıllardır su problemi yaşadığını ve bu duruma niçin çözüm bulunmadığını İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’ya soran Balıkesir Milletvekili İsmail OK, 2017 yılı içerisinde bu sorunun mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi. Kocaseyit köyünün susuzluk probleminin takipçisi olacağını belirten Balıkesir Milletvekili İsmail OK ‘’Kocaseyit mahallesi vatandaşlarının susuzluk problemi nedeniyle yaşadığı bu utanç verici durum düzeltilene kadar bu olayın takipçisi olacağım. Balıkesir şehri vatansever ve kuvayi milliye şehridir. Kocaseyit’in adı taşıyan bu mahallenin bugün bu sorunları yaşaması AK Parti ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hashasiyetlerimize ne kadar uzak olduğununda bir göstergesidir‘’dedi.

Yandaş Medya İle Halk Kandırılıyor

Kocaseyit mahallesinin yaşadığı su sorununun ulusal basına haber olması nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tafından ‘’Kocaseyit’in Su Sorunu Çözüldü’’ başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı beyan eden Milletvekili OK ‘’ Büyükşehir Belediyesi yönetimi 3,5 yıldır görevlerinin başında ve bu sorun halen çözülmedi. Vatandaşın gözünü boyamak için yandaş medyada sorun çözüldü başlıkları ve 1 günlük iş makinaları ile yapılan çalışmadan sonra Kocaseyit köyüne birdaha uğrayan olmadı. Kocaseyit mahallesi halen susuzdur. Laf ile peynir gemiri yürümez’’ dedi.

Mehmetçik Çeşmesi Kurudu

Çanakkale kahramanlarımızdan Kocaseyit’in anıtının ve mezarının bulunduğu yere bir şehit babasının yaptırdığı Mehmetçik Çeşmesi yaşanılan susuzluk problemi nedeniyle kurudu. Her yıl 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde anma etkinliklerinin yapıldığı Kocaseyit anıtında bulunan Mehmetçik Çeşmesinin kuruması, mahallelinin yaşadığı susuzluk probleminin en acı göstergesi oldu.

Editör: TE Bilişim