CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş çağrısına CHP Manisa İl Başkanlığı'ndan da destek geldi. CHP'li Berberoğlu'nun tutuklanarak cezaevine gönderilmesine tepki göstermek amacıyla bir araya gelen yaklaşık 200 partili, Şehzadeler İlçesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul yaptığı açıklamada, CHP'li Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla birlikte cezaevindeki milletvekili sayısının 12'ye yükseldiğini ifade ederek, "Ülkemizde, her geçen gün artan yoğunlukta baskı ile, anayasa ve hukukun evrensel ilkeleri gözardı edilerek, emperyalist çıkarlara karşı duran, en ufak direniş gösteren muhalif duruşun kabul edilmediği, toplumun her kesimden insanların kazanılmış haklarının gasp edildiği, adil yargılama hakkının yok sayılarak zindanlara atıldığı karanlık günler yaşanmaktadır. Son olarak siyasi bir karar ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 25 yıl hapis cezası hükmü ile gazetecilik faaliyeti, casusluk olarak nitelendirilip tutuklanmıştır. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu ile birlikte cezaevindeki tutuklu milletvekili sayısı 12 olmuştur" diye konuştu.

"130 GAZETECİ CEZAEVİNDEDİR"

CHP'li Tokul OHAL'in artık Türkiye'de tartışmalı hale geldiğini savunarak, "Cemaat ile savaş yaşansa bile ortaklıktan kalan yargılama yöntemi hala uygulamadadır. Bugün itibariyle 130 gazeteci cezaevindedir. İşinden edilen, aç bırakılan 140 bin kişi, 50 bini geçkin tutuklu insan ve bağımsızlığı tartışmalı yargı ile karşı karşıyayız. Artık sadece gazeteciler yargılanmıyor, gazeteler kapatılıyor. Onlarca gazete, dergi ve televizyon kapatıldı. 5 binin üzerinde gazeteci işsiz kaldı" dedi. Partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun tutuklanan Berberoğlu için Ankara'dan İstanbul'a başlattığı yürüyüşe destek olduklarını ifade eden Tokul, "Adalet olmadan ekmek ve özgürlük olmayacağına inanıyoruz. Bu nedenle sadece 'adalet' diyoruz. Bu ülkeye yeniden adalet gelmesi için sadece 'adalet' yazan pankart ile Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşü başlatan Genel Başkanımıza CHP Manisa İl Örgütü olarak demokrasi, barış ve adalet isteyen siyasi partilerin ve tüm sivil toplum örgütlerinin katılımıyla desteğimizi sunuyoruz. Bu ülkeye adalet gelene kadar yılmadan, daha da büyüyerek ve güçlenerek mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından partililer ellerinde 'adalet' yazılı pankart ve dövizler eşliğinde "Vekiller içerde damatlar dışarda" sloganları atarak meydandan Manisa Garı'na kadar yürüdü. Sloganlar ve 'İzmir Marşı' eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş olaysız sonlandı. CHP Manisa İl Başkanı Tokul, eylemlerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünün İstanbul'da son buluncaya kadar devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: dha