MHP'den seçilip daha sonra AK Parti'ye geçen Yıldız, geçen Aralık ayında da bu partiden istifa ettikten sonra bağımsız olarak görevine devam ediyordu. Yıldız, hakkındaki suçlamalar nedeniyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.
30 Mart 2014 seçimlerinde MHP'den seçilen 45 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Ali Osman Yıldız, 15 Mayıs 2015 tarihinde AK Parti'ye geçti.19 Aralık 2016 tarihinde ise, AK Parti İl Başkanlığı tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine yaptığı yazılı açıklamayla, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAK VE RÜŞVET SUÇLAMASI
Daha önce çeşitli yerlerde imamlık yapan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ve Belediyenin bilgi işlem müdürlüğünde görevli Hakan K. hakkında çeşitli iddialardan Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yıldız, 3 Mayıs’da  Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim huzuruna çıktı. Yıldız  kum ocağındaki kumları değerinden çok aşağıda vermek, ihalelerde elden para teslim almak, ihaleye fesat karıştırmak, mal bildiriminde bulunulmaması, rüşvet, İrtikap, zimmet, görev sırasında veya görevinden dolayı kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, ve yolsuzluklarla mücadele kanunu kapsamına giren suçlar iddiasıyla 4  Ekim’de ikinci kez hakim huzuruna çıkacak.

Görevden el çektirilen Sarıoğlan Belediye başkanı Ali Osman Yıldız, konunun parti içi çekişmeler ve CHP’li bir belediye çalışanı ile aralarındaki  çekişmeden kaynaklandığını iddia etti. Yıldız, "Ben, zaten hakkında sürekli ısıtılıp ısıtılıp gündeme getirilen iddialar ve çekişmeler yüzünden bakanlıktan müfettiş istemiştim. İlçem bana karşı yürütülen bu baskı yüzünden geriye  gidiyor hizmet alamıyoruz diye, siyasi  geleceğim açısından da böyle bir karar almıştım. İçişleri Bakanlığına da devletimize de sayğılıyız. Devletimize küsmeyiz. 28 Şubat’ta da imam iken irticai faaliyetlerden dolayı iddialarıyla görevden alınmış, sonra iade edilmiştim. Aklanıp, yeniden seçmenlerimin karşısına çıkmak istiyorum. Görevden uzaklaştırma Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki davayla ilğili değildir. Hakkımdaki karar, idari soruşturmanın selameti açısından alınmıştır.  Konu bana göre  tamamen siyasidir. Sayın Cumhurbaşkanına sürekli  hakaret eden bir CHP’li belediye muhasebe müdürüyle uğraştığımız için bunlar başıma geldi" dedi.

Kaynak: dha