Sınav saatini beklerken ağaç altlarında ya da aracların bagajlarında uzanarak serinlemeye çalışan öğrencilerden bazıları parkuru tamamlayamayınca duvarları yumrukladı.

Spor Bilimleri Fakültesine ait komplekste devam eden seçmelere Türkiye'nin dört bir tarafından 2006 öğrenci başvuru yaptı. Futbol, Boks, Karate, Taekwondo, A. Jimnastik, Voleybol, Atletizm, Engelli, Basketbol, Buz Hokeyi, Hentbol, Güreş ve Yüzme branşlarına yapılacak sınavla okula 280 öğrenci alınacak. Öğrencilerin özel yetenek sınavlarına girebilmesi için YGS'den en az 150 puan alması gerektiğini belirten Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Elmalı, atletizm ve futbol parkurlarının açık alanda olduğu için öğrencilerin sıcaktan etkilendiğini belirtti. 'Torpil' dedikodularının önüne geçmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm parkurların kamera ile kayıt altına alındığına dikkati çeken Prof. Dr. Osman Elmalı şunları söyledi:
 "2017- 2018 eğitim-öğretim yılında fakülteye alınacak öğrencileri seçmek için özel yetenek sınavı yapıyoruz. Sınavlara giren öğrenci sayısı 2006. Bunlardan 280'i öğrencimiz olacak. Bu yıl bir de engelli öğrenci alacağız. Engelli parkuru ile birlikte toplam 13 branşta adaylar tercih ettikleri alanda sınava giriyor. Her branşın kendine has parkurları var. Bu parkurlarda yeteneklerini ölçüyoruz.

Fotosel ile süre başlar. Komisyon, hakemler, gözlemciler var. Bir parkurda 12 öğretim elemanı görev yapıyor. Sınavlar kameraya kaydediliyor. Her hangi bir itirazda kamera kayıtları inceleniyor. Sınavlarda hata söz konusu olmamakta. Bazen adayların iddiaları oluyor, onları inceliyoruz. Öğrenciler salon sporlarında sıcaklardan etkilenmiyor. Futbol ve atletizm çok etkiliyor. 1500 metre parkurda koşmak çok zor. Sıcakta adaylarımız zaman zaman etkileniyorlar. Bunlar için ambulanslarımız var. Sınav saat 08.00'de başlayıp bazen geç saatlere kadar devam ediyor. Sporculara sınırsız su ikramımız var. Çadır kurduk, orada serinde dinleniyorlar. Sınava Türkiye'nin dört bir tarafından gelen öğrenciler giriyor."
 

Kaynak: dha