Avanos İlçesi'ndeki Güray Müze’de TRT fotoğraf sanatçılarının ‘Fotoğraflarla 23 Nisan Tarihi Sergisi’ ile başlayan bu yıl ki şenliğe,  26 ülkeden 300'ü aşkın çocuk katılıyor.

TRT fotoğrafçıları Ali Ahıskalı, Hüseyin Öğretmen ve Süleyman Yurdakul’un 1979 yılından günümüze kadar  gerçekleştirilen TRT 23 Nisan  Çocuk Şenliği’nde çektikleri 100 fotoğrafın yer aldığı ''Fotoğraflarla 23 Nisan Tarihi Sergisi’nin açılışı, Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve 39. TRT Uluslararası Çocuk Şenliği Koordinatörü Yunus Emre Tekin’in de katılımıyla yapıldı. Bazı ülke çocuklarının geleneksel kıyafetleriyle katıldığı TRT 39. Uluslararası 23 Nisan   Çocuk Şenliği’nin açılışında, dünya çocuklarının onuruna bir de kokteyl verildi. Kokteylde Nevşehir Belediyesi üçlü müzik grubu çocuklara müzik dinletisi sundu. Daha sonra TRT 39. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için hazırlanan pasta kesildi.

Vali Aktaş, uluslararası bu etkinliğin Nevşehir’de gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 26 ülkeden gelen çocukların bir dünya incisi konumundaki Kapadokya bölgesinin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi. Belediye Başkanı Hasan Ünver de yaptığı açıklamada, TRT’nin 1979 yılından beri uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği 23 Nisan Çocuk Şenliğinin Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’de yapılmasından dolayı büyük bir  memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kaynak: dha