Çevre, doğa ve hayvanlarla ilgili yapıtğı sıra dışı kliplerle gündeme gelen Türkücü Aydın Aydın, memlemeti Hakkari’nin Bağışlı Köyü'nde 300 çocuğa iftar verdi. ifatar öncesi çocuklarla birlikte kaplumbağa yarışması düzenleyen Aydın, daha sonra Ramazan ayı ile ilgili yaptığı Kürtçe ve Türkçe bir ilahiyi de iftara katılan çocuklarla birlikte okudu.

Aydın Aydın, Batman’da karne günü terör saldırısında şehit olan Müzik Öğretmeni  Şenay Aybuke Yalçın için de mevlit okuttu. Çocuklar, şehit öğretmen için dua edip, hep birlikte "Lütfen öğretmenleri öldürmeyiniz, katletmeyiniz. Aybuke öğretmenim mekanınız cennet olsun" diye mesaj verdi.

Sanatçı Aydın, Türkiye'de özellikle Hakkari'de çocukların arka plana atıldığını bu nedenle Hakkari ve tüm dünyadaki çocuklara dikkat çekmek için böyle bir organizasyon yaptığını belirterek, "Yakın bir zamanda Batman’da karnelerin verildiği gün şehit düşen Aybuke öğretmenimiz için Kuran'ı Kerim ve mevlid okuttuk. Çocuklarımıza, buradaki insanlarımıza okumayı, yazmayı, müziği, kültürü yaşatmak için büyük hayallerle gelen Aybuke öğretmenimiz maalesef şehit düştü, kör bir kurşuna kurban gitti . Yapılan dualar onun ruhuna gitsin. Mekanı cennet olsun" dedi.

Kaynak: dha