Mersin Limanı'nda düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AFAD Başkan Yardımcısı Fatih Özer, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve davetliler katıldı.
11 nolu rıhtımda düzenlenen törende, yardım gemisinin taşıdığı malzemeleri sıralayan AFAD Başkan Yardımcısı Fatih Özer, "10 bin 600 tonluk insani yardım gemisini hazırladık. 18 bin 100 oyuncak, 32 bin kırtasiye seti, 50 bin gıda kolisi, 5 bin ton un, 100 ton bisküvi ve kek, 50 bin giysi, bin bayramlık giysi ve bin 10 adet bisiklet bulunmaktadır" dedi.
 

BAYRAMA YETİŞECEK

Mersin'den yılın babası seçilen Mustafa Boyraz'ı tebrik ederek konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Türkiye'nin sevgisiyle doldurduğu bir gemi daha bayram öncesi Gazze'ye hareket ediyor. İnşallah 36 saat sonra gemi Aşdod Limanı'nda olacak ve bayrama kadar Filistinli kardeşlerimizin, çocukların bayramlıklarını onlara ulaştıracak. Gazze'de elektrik yok, her türlü insani ihtiyaç minimum seviyede. Hastane gibi toplu yerlerde bulunan muhtaç kesimin elektrik ihtiyacının belli bir kısmını karşılamak için yakıt yardımı yapacağız. Santral çalışacak ve en azından sağlık tesislerinde 25 günlük elektrik ihtiyacı karşılanacak" diye konuştu.

KATAR'IN ABLUKAYA ALINMASI HERKESİ İLGİLENDİRİYOR

Katar meselesinin çok önemli olduğunu kaydeden Kaynak, "Katar'a yönelik bir abluka uygulanmaktadır. Onlar arasında biran önce selameti sağlamak için uğraşan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Dışişleri Bakanı var. Onlara, 'Durun siz kardeşsiniz' diye haykıran bir Recep Tayyip Erdoğan var. Katar'ın haksız yere bir ablukaya maruz kalması ve bölgede güçsüzleştirilmeye çalışılması, hepimizi çok yakından ilgilendirmektedir. Bu bölgede güçlü bir devlet olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

PYD'YE VERİLEN SİLAHLAR KİME DÖNECEĞİNİN GARANTİSİ YOK

DAEŞ terör örgütü ile ancak meşru silahlı güçlerin mücadele edebileceğini belirten kaynak, müttefik ülkelere sitemli olduklarının altını çizerek şunları söyledi:

"DAEŞ terör örgütüne karşı en etkili mücadeleyi yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO'daki müttefikleri yerine, bir başka terör örgütüyle DAEŞ terör örgütünü ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Terör örgütünün dini, vicdanı, tarafı olmaz. Terör örgütü, terör örgütüdür. Koskoca meşru devletlere, 60 yıldan fazladan beri NATO müttefiki olduğu ülkelere, stratejik ortak olduğu ülkeler yerine PKK'nın bölgedeki uzantısı terör örgütleriyle iş yapmak asla yakışık almaz. Türkiye'de 40 binden fazla cana mal olmuş PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantısı PYD-YPG vasıtasıyla, bir başka terör örgütünü yok etmek, onlara silah dağıtmak, bunlar asla günümüzde anlayışla karşılanacak şeyler değildir. PYD'ye verilen silahların mücadeleden sonra kime döneceğinin garantisini kimse veremez."

Konuşmaların ardından yardım gemisi, edilen duaların eşliğinde protokol tarafından el sallanarak uğurlandı.

Kaynak: dha