Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, uzun süredir üniversite ismine ‘Van’ eklenmesi için çalışma yaptıklarını söyledi. Bunun iki nedenin olduğunu belirten Prof. Dr. Battal, "Birincisi kısaltmaları bizim üniversitemize benzeyen İstanbul’da Yeni Yüzyıl Üniversitesi vardı. İsmi bizim üniversitemize benzediği için yazışmalarda ciddi karışıklıklar yaşıyorduk. İkincisi ise Van’ın tarihi sürecine baktığımızda güçlü bir kent yapısına sahip olan bir il. Üniversitemizin de Van’ımızın ismiyle anılması kanaati hâsıl oldu" dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin 2011 depremlerinden sonra ciddi bir değişime uğradığını da anlatan Rektör Battal şöyle konuştu:

“Üniversitemiz her yönüyle deprem sonrasında yenilendi. Üniversitemiz yenilenen ismi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi şeklinde varlığını devam ettirecek. Üniversitemiz ulusal ölçekte çok önemli bir noktaya ulaştı. Uluslar arası ölçekte de çok iyi bir noktada.Hem akademik açıdan hem de fiziki mekânlar açısında üniversitemiz artık her yönüyle dikkat çekmeye başladı. Gerek çevre düzenlemesi gerek yeni binalarımızın sosyal alanlarımızın faaliyete geçmesiyle beraber önemli bir aşama kaydettik."

Kaynak: dha