Toplantının açılışında konuşan Ankara Forumu Derneği Başkanı Obahan Obaoğlu 15 Temmuz şehitlerini rahmetle andığını belirttikten sonra,  “Bizler, devletimizi ayakta tutan Cumhuriyet değerlerini hiçe sayarak FETÖ gibi hain yapılanmaların devletin kılcal damarlarına kadar yerleşmesine fırsat tanıyanların ve bunlarla işbirliği yapanların, yaşananlarda büyük bir sorumluluğu olduğunu unutmayacağız.

Bu yapılara göz yummuş, farklı beklentilerle bunlardan medet ummuş, bunlarla herhangi bir saikle ilişki ve işbirliği içinde olmuş herkesin günah çıkarması ve bedel ödemesi gerektiğini hep hatırlatacağız.

15 Temmuz’dan beri, yaşadığımız badireden çıkış yolunun Anayasamızın ilk 3 maddesinde ifadesini bulan Cumhuriyet değerlerine dönmek, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine sahip çıkmak ve devletimizi bu değerler çerçevesinde reorganize etmek olduğunu vurguluyoruz. 

Siyasi veya ideolojik saiklerle, benzer yapılara devletin kurumlarını teslim etmek, onlara imkan tanımak ve destek olmak bizi yeniden ve daha büyük sorunlarla başbaşa bırakır diye uyarıyoruz” dedi.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, FETÖ’nün ABD’nin yeşil kuşak projesinin bir yansıması olduğunu belirterek, her şeye rağmen darbenin önlenebileceğini ancak kontrollü darbe tanımlamasının doğru olmadığını vurguladı. Yavuz, ordunun bir siyasi partinin aynası haline gelmesinin son derece tehlikeli bir gelişme olacağını, ordunun siyasetin emrinde olmakla birlikte siyasallaşmaması gerektiğini ifade etti.

Emekli Albay Ali Türkşen de TSK’nın siyasallaştırılması tehlikesine dikkat çekerek, özellikle askeri okulların kapatılmasının ardından açılan Milli Savunma Üniversitesi için yapılan öğrenci seçimlerinde liyakate aykırı tutumlar olduğu yönündeki iddiaları gündeme getirdi. Türkşen, 15 Temmuz’la ilgili billboardları da eleştirerek, TSK’nın moralini bozan, TSK üzerindeki baskının devam edeceğini gösteren afişler olduğunu belirtti.

Seçkin bir davetli topluluğu ile gerçekleştirilen toplantıya katılanlar arasında TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, ülkücü camianın efsane isimlerinden Yılma Durak, Sözcü Gazetesi Yazarı Ayşe Sucu, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu Başkanı Dr. Hakan Akbulut ve Emekli Albay Ziya İlker Göktaş da yer aldı.   

Editör: TE Bilişim