Ahmet Tekin Baykal, 2008 yılında asker ve polisin ortak yaptığı helikopter destekli 'Anafor' operasyonda Kuşadası'ndaki villasında yakalanmış yargılandığı İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce suç örgütü kurmak ve yönetmekten toplam 70 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Bu noktadan yola çıkılarak Alaaddin Çakıcı'nın da azmettiriciler arasında olduğu iddia edilmişti.

Çakıcı avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada " Adana F tipi cezaevinde  öldürülen Özgecan Aslanın cinayetini işleyen kişinin öldürülmesi olayını yapan Gültekin Alanı tanımam." dedi.

Çakıcı açıklamalarına şöyle devam etti. "Türkiye'deki en yakın dostum Ahmet Tekin Baykal ve yeğenim  Adem Çakıcı yatmaktayken  işlemiş bir cinayetti.

Adalet Bakanlığından gelen müfettişler bu cinayeti avukatı vasıtası ile Alaaddin Çakıcı yaptırdı dersen " Alaaddin Çakıcı bir ömür boyu mahkum ettiririz, sana da az ceza verdiririz" diye üç defa baskı yaptığı 25.01.2017 tarihli ifade dile getirilmiştir .

A.T. Baykal'ın haksız yere azmettirici olarak tutuklanmıştır.

Adalet topalda olsa sonunda doğru karar verir.

A.T. Baykal'ın suçsuzluğu mahkeme tarafından kabul edilip tutukluluğu kaldırılmıştır.                   

Nedense adalet topal yürüse de Alaattin Çakıcı'ya uygulanmadı benimle ilgili adalet kavramı demek ki bitkisel hayata girmiş.

 Şahsıma yapılan tüm adaletsizliklere rağmen devletin ve milletin bekası için bir canım var, içeride ve dışarıda çocukluğumdan itibaren son nefesimi vereceğim güne kadar feda ederim.                     

Gültekin Alan'ın on sayfalık dilekçenin benimle ilgili olan iki sayfasını kendi el yazısı ve imzalı son sayfasında bu yazıya ekliyorum."dedi

Editör: TE Bilişim