CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne katılan partililerden biri düşerek yaralandı. Ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Kahramankazan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor. Gelen ilk haberlerde yaralı vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisi vardı. Bu iddianın aksine "Hasan Tatlı" adlı vatandaşın yapılan müdahaleyle hayata döndürüldüğü, durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor.

Adalet Yürüyüşü'nün 4'üncü gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı kısa basın toplantısından sonra sabah 09.20'de yürüyüşe başlandı. Grup, yaklaşık 70 dakika yürüdükten sonra saat 10.30 sıralarında Kahramankazan"da Kurtboğazı sınırları içerisinde İğdir Mahallesi yol kavşağında mola verildi. Bu sırada 69 yaşındaki SGK emeklisi olan Hasan Tatlı adlı yurttaş, arkadaşlarının arasında otururken fenalaşıp, geriye düştü. Bu sırada olay yerinde bulunan 112 ekibi ambulansında ilk müdahale yapıldıktan sonra Kahramankazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'ne kalıdırıldı. Yolda ve hastanede birkaç kez kalbi duran Hasan Tatlı, Acil Servis'te kalp masajı yapıldıktan sonra Yoğun Bakım ünitesine alınarak tedaviye alındı. Nüfusa kayıtlı yeri Kayseri olan ve Ankara'da oturan Hasan Tatlı'nın yoğun bakıma alındı. CHP Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir ile İstanbul Milletvekili Ali Şeker Tatlı'nın başından ayrılmadı. Tatlı, yoğun bakımdan alınarak ambulans ile Ankara'ya sevk edildi. 



'HAYATİ TEHLİKESİ SON DERECE KRİTİK'

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Hasan Tatlı'nın Ankara'ya sevk edilmesinden sonra Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi önünde  yaptığı açıklamada, "Hasta aniden kalp krizi geçiriyor, yere yığlıyor o sırada. Hemen arkadaşlar Kazan Devlet Hastanesi'ne intikal ettiriyor. Kalp krizi, enfaktrüs geçiriyor, kalbi tamamen durmuş durumda. Ama sonrasında doktorların müdahalesiyle 7-8 defa geri dönüyor ve şu anda tedavisi devam etiyor. Kroner yoğun bakım gerektiren bir hastane için Ankara'daki daha büyük bir hastaneye sevk edildi. Hayati tehlikesi son derece kritik. Çünkü yaklaşık bir saat geri döndürme süreci oldukça kritik bir süredir ve umuyoruz ki iyileşecek" dedi.

Editör: TE Bilişim