Son zamanlarda İsmailağa Cemaati’ndeki ayrılıklar ve kavgalar yer ve zaman farkı olmaksızın ayyuka çıkmış durumdaydı.

Özellikle Kâbe’de yaşanan kavgada birbirine giren cemaat üyelerini ayırmak için Dışişleri Bakanlığı devreye girmiş ve bir grup Medine’ye gönderilmişti.

Dünyevi olan her şeyden arınmak için, İslam huzurunu ve barışını yaşamak için ziyaret edilen kutsal topraklarda, tarikat müritleri kan akıtmıştı.

Bunun yanı sıra İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden olarak bilinen ve enteresan çıkışlarıyla tanınan Cübbeli Ahmet, kendi kendine yorumladığı hadis ve tefsirler neredeyse cemaatten tamamen ayrı ve aykırı bir yol oluşturma gayreti içine girdi.

Cübbeli Ahmet’in bu tutarsız çıkışları cemaatin üyelerini iyice sıkmış olacak ki, Cübbeli Ahmet’i yerden yere vurdular.

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

Kendisi de sakallı olduğu halde “Sakallılara güvenmeyin” diyen Cübbeli Ahmet’e “Senin yine şekerin mi çıktı, şuurunu mu kaybettin?” diye seslenen Recep Konuk,   sözlerine “Sen sakalı itibarsızlaştırıyorsun” diyerek devam etti.

“Adil Öksüz’e Cübbeli ne söz verdi de, o gün mahkemeden, hapisten kurtuldu. Bunu açıklasanıza bize.”   diye soran Konuk, Cübbeli-Öksüz-FETÖ bağlantısına dikkat çekti.

KUŞ BEYİNLİ SEN KİMİN RIZASI İÇİN YAŞIYORSUN?

Sadullah Vural ise, “Eşkıyalarla mutlu olacağını zanneden kuş beyinli, Allah’ın haram dediği hiçbir şeyi  yapmam dediğin ne varsa hepsini de yaptığının farkında değil mi acaba? Birisi şuna kul hakkının domuz etinden daha haram olduğunu söylesin. Kirlenmiş cağın modern Müslüman’ı, sen kimin rızası için yaşıyorsun? Senin yüzünden kimliğimizden utanır hale geldik. Farkında mısın?”  dedi.

FETÖ İSMAİLAĞA’YA SIZIYOR; İSMAİLAĞA’DA SAĞLIK BAKANLIĞINA

Levent Turna da oldukça çarpıcı iddialarda bulundu. Cübbeli Ahmet cezaevindeyken, FETÖ’nün imamlarından birisinin Cübbeli’yi ziyaret ettiğini ve bu ziyaretten kısa bir süre sonra Cübbeli’nin dışarı çıktığını ifade etti.

Resmi nikâhsız 7 eşinin olduğunu ve bunlarla ilgili videoları hatırlatan Turna, Cübbeli’yi adam kullanmakla suçladı. Cübbeli’nin açık açık FETÖ ile bağlantısını olduğunu ve herkese farklı davrandığını ifade etti.

YAPMADIKLARI BATIL ŞEY YOK

Cemaat üyelerini batıl şeyler yapmakla suçlayan Cübbeli Ahmet ise, satrancın şeytan işi olduğunu öne sürmüş, yakmayan kefen reklamı yapmış, Antalya’da yaptığı tatil ve plajdaki görüntüsü ile oldukça tartışılmıştı.

Cübbeli’nin neredeyse şirke giren sohbetlerinin sayısını bilmek ise mümkün değil.

Söylediği iki anlamsız cümle sonrasında iki saat kitabının reklamını yaparak hocalığını ilan eden Cübbeli, İsmailağa Cemaati’ni tamamen karıştırmış durumda.

Türkiye’nin sayıca en fazla ve mali destek açısından da en zengin cemaati olan İsmailağa Cemaatin’de neler olacağı merak konusu.

Editör: TE Bilişim