Balkon konuşması gündemde olmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Huber Köşkü önünde toplanan kalabalığa seslendi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan Anayasa değişiklik teklifi için 'Şahsıma düzenlenen bir sistem değil' demişti ama bugün konuşmasında "Şahsıma duyduğunuz güven için teşekkür ederim" dedi. Erdoğan, "Sonuçları küçümseyenler var. Boşuna uğraşmayın. Atı alan Üsküdar'ı geçti." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan referandum öncesi propaganda sürecinde başkanlık sistemi için "Bu benim şahsım için düzenlenen bir sistem değil" demişti. Ancak Erdoğan teşekkür konuşmasında "Tercihini Evet yönünde ortaya koyan herkese şahsıma gösterdikleri güven ve teveccüh için teşekkür ediyorum" sözlerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırlar şöyle:

"Halk oylamasının sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Oyunun rengi ne olursa olsun sandığa gidenlere teşekkür ediyorum. 200 yıllık yönetim sistemi konusunda karar vermiştir. "Evet" oyu verenlere şahsıma duyulan güven ve teveccühü için teşekkür ediyorum. Çok ciddi bir yönetim için önemli bir karar verildiği gündür. Anayasa değişikliği sadece 18 maddeden oluşmasına rağmen içeriği için çok fazla değişim getirmektedir. Zor bir süreç sonrasında 25 milyon 'Evet' oyu ile kararını vermiştir. Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli, Mustafa Destici ve STK'lara teşekkür ediyorum.

Güneydoğu'da 10 puan artış olduğunu görüyoruz. Yeni dönemin başlangıcı olduğunun sinyalidir. Halk oylaması sürecinde tercihini  "Evet" için şükranlarımı sunuyorum. Türkiye tarihinde ilk defa böylesine önemli bir değişime milletimiz belirlemiştir. Cumhuriyet tarihimizde ilk defa sivil irade ile yönetim sistemimizi değiştiriyoruz. Aynı ortak hedefe doğrultusunda hizmet verecektir. 16 Nisan'da 'Evet' ve 'Hayır' diyenlerin tüm Türkiye'nin zaferidir. Yurt dışındaki vatandaşlarımız çetin mücadeleler vermiştir. Önümüzde yepyeni bir dönem vardır. "

Bu halk oylamasının çok çok anlamlı olduğunu göreceksiniz. Yarından itibaren ülkemiziz gereksiz tartışmalar yerine milletimizin kararına saygı duyulmasını istiyoruz. Halk oylamasının bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Sandığına giderek demokrasisine sahip çıkanlara teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilişim