Prof. Dr. Caner Taslaman ile Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil hadisler konusundaki kozlarını Habertürk'te paylaştı. Hadisler konusunda dine zarar veren bir takım uygulamalar olduğunu ileri süren Taslaman, deve sidiği ve kadın sünneti konusunu açtı. Taslaman'ın stüdyoya getirdiği deve sidiği ise tansiyonu yükseltti. Sifil, Taslaman'ı şov yapmakla ve seviyesizlikle suçladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Taslaman ile Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Sifil, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in konuğu oldu.

"Hadisler İslam'da hüküm çıkarmak için referans kaynağı mıdır, değil midir?" sorusunun cevabının tartışıldığı program, sosyal medyada da gece boyu en çok konuşulanlar listesinin başında yer aldı.

DEVE SİDİĞİ TARTIŞMASI

Bir takım uydurma hadislerin dine zarar verdiğini söyleyen Taslaman, kadın sünneti konusundaki hadis nedeniyle İslam coğrafyasında bir çok kadının sakat bırakıldığını iddia etti. Benzer biçimde deve sidiğiyle ilgili bir araştırmanın da sonuçlarını paylaşan Taslaman, şifa kaynağı olarak gösterilen deve sidiğinin, pek çok ölüme ve bir takım hastalıklara neden olduğunu söyledi. Taslaman ayrıca kavanozda getirdiği sidiği Sifil'den içmesini istedi.

Belirtilen hadisin oldukça sahih bir hadis olduğunu söyleyen Sifil ise deve sidiğinin aynı devenin sütüyle karıştırılarak içildiğini ifade ederek deve sidiğinin şifa kaynağı olduğu iddiasını yineledi. İbn-i Sina'nın da konuyu delillendirdiğini söyleyen Sifil, Taslaman'ı seviyesizlikle ve şov yapmakla suçladı.

Editör: TE Bilişim