Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler anısına TBMM'de düzenlenen törende konuştu. 
"15 TEMMUZ HEP BERABER GÖRDÜK Kİ KÜLLERİN ALTINDA KOR BİR ATEŞ YANIYOR" 
Erdoğan, "Türkiye'nin yakın tarihinde yaşadığı en büyük ihanet işgal ve darbe girişimi olan 15 Temmuz'un birinci yıl dönümü vesilesiyle buluştuk. Türk milleti 15 Temmuz'da herhangi bir topluluk değil tam anlamıyla millet olduğunu hem de nasıl bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 
15 Temmuz hep beraber gördük ki küllerin altında kor bir ateş yanıyor. Vakti saati geldiği o kor ateş istiklaline ve istikbaline el uzatan her kesi yakan aleve dönüşüyor. 15 Temmuz'da yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin 40 yıllık  planını 20 saate kalmadan bozarak tarihimize yeni bir zaferi nakşettik" diye konuştu. 

"TÜRK MİLLETİ 15 TEMMUZ'DA ORDULAŞMIŞ BİR İHANET ÇETESİNE KARŞI YÜREĞİNDEKİ İMANI İLE MÜCADELE VERDİ" 
Erdoğan, "Savaşlar ordular arasında olur. Türk milleti 15 Temmuz'da ordulaşmış bir ihanet çetesine karşı yüreğindeki imanı ve çıplak elleri ile mücadele verdi. Benim milletimin elinde silah mı vardı? Benim milletim o alçakçalara karşı elindeki bayrağı yüreğindeki imanı ile yürüdü. Dünyada bunun başka bir örneği yok. Kurşunu göğsünde durduran bir başka millet de yok. Bu millet göğsünü siper etti. Tankı yumruk ile durduran bir başka millet yok. Tankın egzozun içine nafilesini sokmak suretiyle onu durduran bir başka zeka da yok. Ölümün üzerine böylesine cesaretle giden bir başka millet yok" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: dha